Synchroonzwemmers van ZEW Ermelo behalen barracuda diploma

Foto: ZEW Ermelo

Zaterdag 11 juni hebben Melissa uit Putten, Nienke, Cathalijne en Emma uit Ermelo van ZEW synchroonzwemmen het barracuda diploma behaald. Met dit diploma nemen zij afscheid van de regio wedstrijden en kunnen zij mee doen met de landelijke wedstrijden. De eerste Age 1 wedstrijd waaraan zij binnenkort aan gaan meedoen is op 26 juni in Heerenveen.

Dit bericht zwemvereniging ZEW uit Ermelo.

Toelichting
Bij synchroonzwemmen kunnen er 5 aanloopdiploma’s worden behaald voordat er mee kan worden gedaan met de landelijke wedstrijden. Het barracuda diploma is het laatste diploma van de 5 aanloopdiploma’s en geeft toegang tot de Age 1 wedstrijden. Voor synchroonzwemmen is lenigheid, conditie, techniek en gevoel voor muziek erg belangrijk. Bij het diploma zwemmen wordt getoetst of de zwemmers deze onderdelen voldoende beheersen. De zwemmers hebben met de scores van 39 t/m 43 punten ruim voldaan aan het minimaal te behalen aantal punten van 36. Lenigheid wordt getoetst door onder andere een spagaat, split op het droge en spagaathouding in het water Techniekbeheersing door het uitvoeren van o.a. figuren duikboot, kiepnus, barracuda. Het gevoel voor muziek wordt getoetst door met z’n vieren op muziek te zwemmen op een reeks voorgeschreven figuren. Hierbij wordt er gekeken of de figuren technisch goed zijn uitgevoerd, op de maat van de muziek en of de figuren, gelijktijdig door de zwemmers worden uitgevoerd.

Belangstelling?
Aan het eind van het seizoen op zaterdag 2 juli organiseert ZEW de jaarlijkse eindshow in zwembad Calluna. Iedereen die geïnteresseerd is kan de uitvoeringen van de synchroonzwemmers van ZEW bekijken tijdens deze show. Kinderen die ook eens synchroonzwemmen willen uitproberen zijn van harte welkom op dinsdag avond van 18:00 – 19:00 uur in Zwembad Calluna. Graag van te voren aanmelden voor een gratis proeftraining via [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen