FC Horst Ermelo viert uitbundig het 50-jarige jubileum

Vorig jaar bestond FC Horst 50 jaar. Vanwege de corona pandemie kon dit toen niet uitgebreid worden gevierd. Zaterdag 11 juni deed de club dat dunnetjes over. De hele dag was een drukte van belang bij de club. De stemming was uitgelaten. Het weer was schitterend. Vele oudgedienden wisten de weg naar Sportpark De Adelaar te vinden. Hierdoor ontstond bij velen een reünie gevoel.

Door Evert Renden, met fotoreeks.

Hutspottoernooi
De ochtend was voor de jeugd. Met een gezellig hutspottoernooi, springkussens en een DJ. Na afloop was er voor iedereen een medaille en ijsjes en drinken. Dit laatste gesponsord door de Jumbo. Aansluitend gingen de oudere jeugd, de dames en de senioren een onderling toernooitje spelen.

Opspelend hamstringetje
Veel belangstelling was er voor de onderlinge wedstrijd van de oud dames van FC Horst. Aangevuld met enkele speelsters die nog steeds voetballen. Speelsters en publiek genoten van de wedstrijd en van het weerzien met elkaar. Om drie uur kwamen de mannen het veld op. Vele oud eerste elftalspelers maakten hun opwachting en lieten zien het spelletje nog niet verleerd te zijn. Al was er zo hier een daar wel een opspelend hamstringetje.

In de benen
Inmiddels had de band ‘Nu we dur toch zijn’, zich geïnstalleerd in de tent. Samen met hun DJ brachten zij door hun enthousiasme het publiek in de benen. Door het mooie weer had de band ‘Keef’ in de kantine wat minder belangstelling maar hun enthousiasme was er niet minder om.

Boek ’50 jaar FC Horst’
Om 17.00 uur was er even een officieel momentje. Het boek ’50 jaar FC Horst’ werd gepresenteerd. Evert ten Napel reikte met een humoristische speech, zoals alleen Evert dat kan, het eerste exemplaar uit aan voorzitter Henk van den Bosch. Van den Bosch refereerde in zijn speech aan enkele bijzondere FC Horsters uit het verleden welke niet meer in ons midden zijn. Ook bedankte hij de makers van het jubileumboek en de organisatoren van deze prachtige jubileumdag.

Heel mooi resultaat!
Om 20.00 uur maakte ‘Keef’ plaats voor het ‘Hounddog trio’. Tussendoor werden de retro shirts van het eerste dameselftal en het eerste mannenelftal geveild voor een goed doel. Dit leverde een heel mooi resultaat op! Ook de jubileumloterij werd nog afgesloten met een gezellige trekking. En toen was het tijd voor het slotstuk. Met een ongekend vuurwerk spektakel kwam er een einde aan een prachtige jubileum dag waarop FC Horst trots terug keek op 51 jaar sport en gezelligheid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen