DVS’33 Ermelo naar halve finale voor promotie

DVS’33 Ermelo heeft zich zaterdag 11 juni in Utrecht naar de halve finale gespeeld door het gelijkspel tegen Hercules. Daarin treffen de geelzwarten Tweededivisionist Kozakken Boys. De Werkendammers wonnen van de competitiegenoot van de Ermeloërs, Sportlust’46. De andere halve finale gaat tussen zondagderdedivisonist HSC’21 en Tweededivisionist GVVV. Ook die halve finale gaat over twee wedstrijden. Het is opvallend, dat de beide laagst geklasseerde periodekampioenen de halve finale bereikten.

Door Joop Tomassen.

Teenlengte te kort
Hercules had na de 5-2 nederlaag een dertiende grote ‘werk’ nodig om die halve finale te bereiken. DVS-trainer Peter Wesselink wist, dat het nog geen gelopen koers was. Zijn collega René van der Kooij wilde de wedstrijd na zo’n mooi seizoen niet weggeven. Desalniettemin slaagde DVS erin om de Utrechters doelrijpe kansen te ontnemen. De mogelijkheden voor de thuisclub kwamen vooralsnog uit spelhervattingen. Eerst hield Daan Huiskamp in de 8e minuut een vrije trap uit het doel en die van Vermeulen zes minuten later landde op de kruising. Stef Nijland had even daarvoor in goede positie naast geschoten. Ondanks het veldoverwicht van de thuisclub was DVS vervolgens dichtbij de openingstreffer door Maarten van Dijk, maar de Stichtse doelman Pepijn Vonk tikte de bal over de lat. Even later schoot Stef Nijland voorlangs het Utrechtse doel. In de 27e minuut speelden de Ermeloërs een overtalsituatie niet goed uit. Tien minuten voor de rust moest gifkikker Hayri Pinarci vanwege een blessure vervangen worden, maar invaller Lars Dekker vulde zijn rol in het vervolg van de wedstrijd goed in. Dat was kort, nadat Fonville voor de gastheren een teenlengte te kort kwam on een voorzet binnen te tikken. De thee werd genuttigd met een 0-0 stand.

Nog niet dood
Na rust zette DVS wat meer aan om te scoren. Beide clubs kregen een goede kans op de voorsprong. De vrij gespeelde Benjamin Roemeon kreeg het leer oog in oog niet langs de Utrechtse sluitpost, maar de grootste kans was daarna voor Hercules. Tim Pieters slaagde er niet in om een voorzet van links in het lege doel te werken, wat bij de oud-speler van FC Utrecht voor de nodige frustratie zorgde. Een minuut, nadat Tim van de Berg doelman Vonk in de 59e minuut beproefd had met een uitstekend schot, kwam DVS op voorsprong vanaf elf meter na een overtreding op Benjamin Roemeon. Adriaan Kruisheer schoot onberispelijk in, 0-1. Toch was de wedstrijd daarmee nog niet dood, doordat invaller Andeloe van dichtbij uit een voorzet loeihard de gelijkmaker binnen schoot. Het bleef een open duel met mogelijkheden aan beide kanten. Het commentaar van Tim Pieters op de leidsman van dienst na een terecht afgekeurd doelpunt leverde geel op. Na een forse overtreding van de aanvaller op Maarten van Dijk mocht hij vertrekken. Ook het slachtoffer moest zich met een blessure laten wisselen. Matijs Valstar verving hem. In ondertal was het welhaast onmogelijk om het verschil van drie doelpunten nog ongedaan te maken. Toch moest de Ermelose goalie Daan Huiskamp nog wel in de 83e minuut een schot van Carmelia ongedaan maken. Na een goedlopende aanval in de laatste minuut bracht niet de voorsprong voor de geelzwarten, terwijl ook Matijs Valstar nog rakelings voorlangs schoot. Scheidsrechter Schaper uit Dokkum telde geen seconde extra tijd bij, zodat het 1-1 bleef.

Halve finale
Daarmee kwalificeerde DVS zich voor de halve finale. Die begint woensdagavond met een thuiswedstrijd voor de Ermeloërs. Zaterdag 18 juni volgt de return in Werkendam.  Op dezelfde data ontmoeten HSC’21 en GVVV elkaar. De Haaksbergers wonnen ook het tweede duel van het gehavende Sparta Nijkerk. Na de 1-0 in Brabant werd het in de return 1-2. De ‘Gelders Veenendaalse’ won voor de tweede keer van zondagderdedivisionist Gemert. Na de 1-2 in de ‘first leg’ werd het 2-0. De winnaars van de halve finales spelen voor één ticket voor de Tweede Divisie. Die dubbel wordt afgewerkt op 22 en 25 juni.