Dindoa Ermelo pakt punten tegen ASVD

De korfbalschoenen konden weer worden aangetrokken na een korfbalvrij weekend tijdens Pinksteren. De omstandigheden waren prima: het zonnetje scheen over de velden van De Zanderij, Dindoa F4 en Dindoa B1 waren kampioen geworden, de voorbereidingen voor het feest waren in volle gang en Dindoa 2 had overtuigend gewonnen van ASVD 2. Het enige wat nog resteerde om deze dag compleet te maken was een overwinning van Dindoa 1 op het vlaggenschip van ASVD. Het team uit Dronten staat op de een na laatste plek, maar de uitwedstrijd was geƫindigd in 13-13: Dindoa was uit op revanche.

Door Daniek van de Kamp.

Fel op de huid
Hugo van Woudenberg koos voor A-juniore Esmee Hartenberg in de opstelling op de plek van Saskia Lieman. Het jonge talent begon in de aanval met Aniek Odding, Lars van der Velde en Roy van Boven. Het eerste verdedigingsvak bestond hierdoor uit Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Bjarne Sinneker en Tom van den Berg. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam uit handen van ASVD, maar Roy van Boven wist met een afstandsschot al gauw de 1-1 op het scorebord te zetten. De doelpunten waren zeer schaars het eerste kwartier: het stond slechts 3-2, mede dankzij een mooie treffer van Tom van den Berg. De aanvallende scherpte ontbrak bij beide teams, maar verdedigend gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte, met name Karianne van der Velde zat haar dame zeer fel op de huid. De beide ploegen wisten vlak voor rust iets makkelijker de korf te vinden en door scores van Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Aniek Odding en Bjarne Sinneker stond er met rust een 8-6 tussenstand op het scorebord.

Hoge druk
Het eerste doelpunt na rust kwam uit handen van Daphne van den Berg, die ondanks de hoge druk van haar tegenstander meerdere doelpunten wist te maken. Dindoa liep in het derde kwart iets uit naar een tussenstand van 12-7. Op dat moment besloot Hugo van Woudenberg door te wisselen aan de kant van de dames: Saskia Lieman kwam meerdere malen in het veld voor aanvallende impulsen en dit sorteerde effect. Dindoa wist uit te lopen naar een 15-9 stand waarbij Roy van Boven driemaal wist te scoren rond de korfzone. Om en nabij vijf minuten voor tijd werd ook Jelmer Steenkamp binnen de lijnen gebracht. ASVD was inmiddels teruggekomen tot 15-12, maar de hoop van de Drontenaren werd tenietgedaan door een doorloopbal van Esmee Hartenberg. Het laatste doelpunt werd gemaakt door ASVD waardoor het laatste fluitsignaal klonk bij een eindstand van 16-13.

Doelpunten: Roy van Boven 5, Daphne van den Berg 3, Karianne van der Velde 2, Tom van den Berg 2, Bjarne Sinneker 2, Aniek Odding 1, Esmee Hartenberg 1

Zaterdag
De selectie van Dindoa speelt zaterdag tegen Wit-Blauw/Green Organics in Kampen. Dindoa 2 zal moeten winnen en is dan afhankelijk van het resultaat van KVA 2 in de strijd om het kampioenschap. Dindoa 1 en Wit-Blauw/Green Organics staan beiden in de middenmoot en zullen beiden het seizoen met een goed gevoel willen afsluiten.