Team 1 Bernhardschool wordt schoolschaakkampioen bij VSG Ermelo

Het tweede deel van het Schoolschaakkampioenschap van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) werd gehouden op donderdag 9 juni. Dit keer was het de beurt aan leerlingen van groep 7 en 8. Er hadden zich 7 teams aangemeld van drie Ermelose basisscholen met elk 4 schakers.

Van Bram Burggraaf, met foto’s van Ferry Lunek.

Schaakspektakel
Eén team moest zich terugtrekken, maar de overige teams maakten er een waar schaakspektakel van. Er werd volop strijd geleverd en volgens de vrijwilligers van VSG die het toernooi begeleidden werden er goede partijen geschaakt.

Bordpunten
Team 1 van de Bernhardschool haalde uit de 5 wedstrijden een score van 9 wedstrijdpunten (4 x winst en 1 x remise) en maar liefst 16,5 bordpunten. Klokbeker 2 legde beslag op plek 2 en Goede Herderschool 2 werd derde.

Op twee dagen
Na afloop ontvingen de winnende teams een beker en alle deelnemers kregen een herinneringsvaantje. Vanwege het toenemend aantal deelnemers werd het toernooi voor de teams uit groep 5/6 en uit groep 7/8 voor het eerst op twee dagen gehouden. Ook voor het schoolschaaktoernooi in 2023 wordt gedacht aan twee speeldagen.

Uitslag met bordpunten en wedstrijdpunten: 1. Bernhardschool 1 (16.5 / 9 punten). 2. Klokbeker 2 (10,5 / 7 punten). 3. Goede Herderschool 2 (12 /6 punten). 5. Goede Herderschool 1 (8 / 5 punten). 6. Klokbeker 1 (5,5 / 1 punt(en).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen