Ermelose fietscrossers strijden om felbegeerde titel Nederlands Kampioen

Afgelopen Pinksterweekend werd het NK van de Nederlandse Fietscross Federatie georganiseerd in Schoonebeek. Het NK bestaat uit twee wedstrijden: een plaatsingswedstrijd op zaterdag en het NK op maandag. Tijdens de plaatsingswedstrijd wordt gestreden om de beste startplaatsen (positie aan het starthek) voor het NK. Namens Fietscrossclub Putten hebben 5 Ermelose rijders hard gestreden voor die felbegeerde titel Nederlands Kampioen.

Met fotoreeks.

Leon van den Brink
Leon kwam uit in de categorie Jongens 10 jaar. Leon pakte in de manches (de voorrondes) de 4e, 1e en 5e plaats en kwalificeerde zich hiermee voor de halve finale. In de halve finale behaalde hij een mooie 8e plaatst. Met dit resultaat had Leon een 5e keuzeplaats bemachtigd voor het NK. Tijdens het NK werd Leon 7e, 6e en 5e in de manches. Dit was helaas niet voldoende voor de finales.

Simon Vos
Simon kwam eveneens uit in de categorie Jongens 10 jaar. Simon behaalde in de manches van de plaatsingswedstrijd 2 maal de 2e en eenmaal de 3e plaats. De halve finale werd Simon 5e. Dit was goed voor een 3e keuzeplaats voor het NK. Het NK verliep voor Simon helaas minder voorspoedig dan de plaatsingswedstrijd en behaalde hij de 5e, 3e en 6e plaats in de manches. Dit resultaat was ook niet voldoende voor de finales.

Ramon van den Brink
Ramon moest het opnemen in de categorie Jongens 13 jaar. In deze categorie werd Ramon in de manches 5e, 3e en 4e en pakte hij de 7e plaats in de halve finale. Met deze prestatie haalde Ramon een 4e keuzeplaats voor het NK. Tijdens het NK sloot Ramon de manches af met een 4e, 6e en 4e plaats. In de kwart- en halve finale haalde Ramon een mooie 2e en 6e plaats. Daarmee was Ramon helaas uitgeschakeld voor de finales.

Jasmine de Roo
In de categorie Meisjes 12 en 13 jaar pakte Jasmine de 1e, 2e en 1e plaatst in de manches. De plaatsingswedstrijd sloot Jasmine winnend af door in de finale haar concurrenten te verslaan. Jasmine bemachtigde zodoende de 1e keuzeplaats voor het NK. In de manches van het NK behaalde Jasmine hetzelfde resultaat: 1e, 2e en 1e. In de finale kwam ze net te kort voor de titel en pakte ze een mooie 2e plaats.

Gerhard Vreemann
Gerhard kwam uit in de categorie Jongens 18 jaar en ouder. Tijdens de plaatsingswedstrijd behaalde hij in de manches de 4e, 1e en 1e plaats. In de strijd om de 1e plaats kwam Gerhard in de finale onfortuinlijk te vallen. Hierdoor werd hij 8e op de plaatsingswedstrijd. Ondanks de val en verwondingen aan zijn been won Gerhard zijn 3 manches tijdens het NK. Hiermee had hij een goede uitgangspositie voor de finale. In de finale werd hij helaas wederom ter val gebracht. Zo sloot Gerhard het weekend teleurgesteld af met wederom een 8e plaats.

Nederlands clubkampioenschap
De volgende wedstrijd voor de fietscrossers is het Nederlands clubkampioenschap op 18 juni in Tiel. Dan strijden de deelnemers om zowel een individuele prijs als gezamenlijk voor de clubtitel.