DVS’33 Ermelo wacht donderdag zware klus in nacompetitie

DVS’33 Ermelo gaat in een oefenduel met 1-5 onderuit tegen Hercules.

DVS’33 Ermelo speelt in de eerste ronde van de nacompetitie op donderdag 9 juni een thuiswedstrijd tegen usv Hercules. De wedstrijd begint om 20.00 uur op het DVS-terrein. De return wordt gespeeld op zaterdag 11 juni op sportpark Voordaan in Utrecht, aanvang 18.00 uur.

Door Bram Burggraaff.

Gelijkspel
De Utrechtse club verspeelde op Tweede Pinksterdag in de slotronde van de competitie tot driemaal toe een voorsprong tegen ADO’20 en moest met een 3-3 gelijkspel het kampioenschap laten aan OFC uit Oostzaan dat met 3-0 won van HV & CV Quick.

Hoogst geklasseerde club
Hercules neemt de eerste periodetitel over van OFC en speelt als hoogst geklasseerde club met een periodetitel tegen DVS’33 Ermelo, dat dankzij de vierde plaats in de Derde Divisie zaterdag de derde periodetitel overnam van kampioen FC Lisse.

Stel dat
Mocht DVS zich plaatsen voor de tweede ronde, dan speelt het op woensdag 15 juni en zaterdag 18 juni tegen de winnaar van Sportlust’46 – Kozakken Boys. De finalewedstrijden zijn op woensdag 22 juni en zaterdag 25 juni. DVS’33 leed op 5 februari 2022 in Ermelo een gevoelige 1-5 nederlaag tegen Hercules in een oefenwedstrijd.

Treffers
De Domstedelingen kwamen in dat duel voor rust met 0-1 voor door een doelpunt van Tyronne Fonville, die na rust ook voor de 0-2 zorgde, waarna Maarten van Dijk de aansluitende 1-2 voor DVS scoorde. Vervolgens liep Hercules uit naar 1-5, dankzij treffers van Dirk Homoet, Oussami Lahri en Rogier Benschop.

Saillant detail
Saillant detail bij de nacompetitie-wedstrijd is dat Omar El Ghazouani aan het einde van dit seizoen de overstap maakt van Hercules naar DVS’33 Ermelo. De 24-jarige aanvaller tekende in februari jl. een contract voor één seizoen bij de Ermelose Derde Divisionist.