Ermelo loopt zaterdag uit voor groot sportevenement

02 jun 2022, 11:07 Sport
22en hme
Komende zaterdag 4 juni is het feest in Ermelo. Het schaapscheerdersfeest bij de schaapskooi, de Pinkstermarkt en de Ermelose Halve Marathon zullen zorgen voor een gezellige drukte rond en in het dorp. Bij de HME zullen net als voorgaande jaren zo’n negenhonderd deelnemers aan de start verschijnen.
Van Bram Burggraaff.
Topatleten
Het belooft samen met de Muzikale After Party een groot feest te worden. Er komen topatleten naar Ermelo. Bij de 21 kilometer zal Yonas Yakob Tsighe aan de start staan van de Nero Halve Marathon. Deze atleet wordt geacht onder de 1.07 uur te lopen.
Van Panhuis Bouw bedrijvenloop
Ook bij de Van Panhuis Bouw bedrijvenloop zal het vooraan dringen worden met veel nationale en regionale topatleten aan de start waaronder bijvoorbeeld de oud-Ermeloër Wilhelm.
‘Iedereen-Kan-Meedoen Loop’
De ‘Iedereen-Kan-Meedoen Loop’, die dit jaar voor het eerst op het programma staat, heeft eveneens veel deelnemers. Zo zijn er een aantal lopers van Running Blind. Zij lopen als koppel en willen aantonen dat hardlopen met iemand met een visuele beperking een geweldige ervaring is voor beiden. In Ermelo willen veel mensen met die beperking hardlopen, maar maatjes zijn niet te vinden. Met de deelname van Running Blind hoopt de organisatie op aanmeldingen om dit een keer te proberen, na een training.
De Enckerkampen van ’s Heeren Loo staan met 22 bewoners aan de start. Voor hen is het een spannende dag waar ze al maanden naar uitkijken. Ze worden door de organisatie in de watten gelegd en hopen vooral op veel aanmoedigingen om hen door de zware momenten heen te trekken.
Kom op tijd
De organisatie roept iedereen op tijdig het startnummer op te halen. Dat kan vrijdagavond al bij Intersport Ermelo en zaterdag vanaf 11.00 uur op het Molenplein. Dit om ‘Schiphol’-wachtrijen te voorkomen.
De eerste groep start om 15.15 uur (kinderen), de laatste groep om 16.35 uur. Tussen 17.00 en 18.00 uur zal het druk worden bij de finish. Om 18.00 treedt Jeroen van der Boom op. De toegang is gratis voor iedereen. Er zal op allerlei manieren aan eten en drinken te komen zijn. De After Party duurt tot 21.00 uur.
Bewoners van de Koninginnebuurt hebben deze week een brief ontvangen over de afzettingen en hoe hier mee om te gaan. Doordat de HME een professioneel bedrijf heeft ingehuurd, hoopt men dat dit vlekkeloos verloopt voor iedereen. Dat geldt ook voor de bezoekers van de Verbinding. Ook daar wordt maximaal ingezet op een goede doorstroom van verkeer.
banner cafc3a9 de molenaer 2015 300 x 125