Met grote Ermelose inbreng wordt SV Putten kampioen

Het eerste zaalvoetbalteam van FC Putten is kampioen geworden in de Hoofdklasse door ZVV Sparta Nijkerk met 6-1 te verslaan. Een geweldige prestatie van dit grotendeels uit EFC’58 spelers bestaande team.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Spectaculair
De opkomst van het SV Putten in een bijna ‘uitverkochte’ sporthal was spectaculair met muziek en lichteffecten. In de eerste helft van de kampioenswedstrijd had de thuisploeg het lastig. Sparta speelde fanatiek, zowel verdedigd als aanvallend, zodat gelegenheidskeeper Mart Schuurman meerdere keren in actie moest komen om een treffer te voorkomen. Dankzij een doelpunt van Michel Dijkstra ging SV Putten met een 1-0 voorsprong de rust in.

Kampioenschap vieren
In de tweede helft had de thuisploeg de zenuwen van zich afgeschud en werd er regelmatig gescoord, wat resulteerde in een 6-1 eindstand. Na het laatste fluitsignaal vierde de ploeg het Kampioenschap in de Hoofdklasse 1 samen met het geweldige thuispubliek.