Synchroonzwemmmers ZEW Ermelo scoren medailles bij minibeat wedstrijd

Foto:

Zaterdag 21 mei hebben de zwemmers van ZEW Ermelo goede resultaten gehaald bij de minibeat wedstrijd voor synchroonzwemmmers in Nijverdal. Alle deelnemers van ZEW hebben hebben medailles gewonnen waarvan 1 brons en 2 zilveren.

Dit bericht ZEW Ermelo, met fotoreeks.

Mini beat
Mini beat is een wedstrijd voor synchroonzwemmers die nog niet alle aanloopdiploma’s hebben gehaald. Dat zijn de eerste diploma’s die je kan halen bij het synchroonzwemmen. Deze diploma’s bevatten alle basisfiguren van het synchroonzwemmen en bereiden de zwemmer voor op de wedstrijddiploma’s die er na komen. Tot voor kort waren er zo goed als geen wedstrijden voor deze groep zwemmers.

Zwemmen op muziek
Afgelopen seizoen hebben de zwemmers al aan techniekwedstrijden meegedaan in o.a. Heerenveen. Bij de techniekwedstrijden zwemmen de zwemmers 4 figuren die beoordeeld worden door een jury. Tijdens de uitvoeringswedstrijd in Nijverdal werd er op muziek gezwommen en werden figuren en verschillende zwemslagen gecombineerd tot een uitvoering. Er werden cijfers gegeven door een echt jurypanel op de onderdelen, uitvoering, artistieke impressie en moeilijkheid. De cijfers vormden samen de eindscore. De laagste score was een 0,5 en de hoogste een 3.

Eerste uitvoeringswedstrijd
Voor alle zwemsters was dit de eerste uitvoeringswedstrijd. Bij de minibeat werd gezwommen in 7 categorieën. Het duet Yara en Emilie heeft gezwommen in categorie 2 en behaalde een bronzen medaille. Het duet Noa en Nynke kwam uit in categorie 3 voor duetten en behaalde een zilveren medaille. Het team Melissa, Nienke, Cathalijne en Emma kwam uit in categorie 4 en behaalde ook een zilveren medaille. Alle deelnemers kunnen zeer tevreden zijn met de behaalde resultaten.

Jaarlijkse eindshow
Aan het eind van het seizoen op zaterdag 2 juli organiseert ZEW de jaarlijkse eindshow in zwembad Calluna. Iedereen die geïnteresseerd is kan de uitvoeringen die tijdens deze uitvoeringswedstrijd zijn gezwommen en nog meer bekijken tijdens deze show.

Uitproberen?
Kinderen die ook eens synchroonzwemmen willen uitproberen zijn van harte welkom op dinsdag avond van 18:00 – 19:00 uur in Zwembad Calluna. Graag van te voren aanmelden voor een gratis proeftraining via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen