Ermelose fietscrossers strijden om het kampioenschap van de Meijerij in Schijndel

Afgelopen zaterdag hebben 5 Ermelose rijders van Fietscrossclub Putten gestreden om het kampioenschap van de Meijerij in Schijndel.

Leon van den Brink
Leon kwam uit in de categorie Jongens 10 jaar. Leon werd 6e en tweemaal 5e in de manches (de voorrondes). In de halve finale behaalde hij een mooie 8e plaatst. Dit was helaas niet voldoende voor de finale.

Simon Vos
Simon kwam eveneens uit in de categorie Jongens 10 jaar. Simon pakte in de manches 2 maal de 3e en eenmaal de 4e plaats. De halve finale sloot Simon af met de 4e plek en behaalde zodoende de finale. Een unieke prestatie voor hem: voor Simon is dit zijn eerste finaleplaats in een Provinciaal kampioenschap. In de finale behaalde Simon een mooie 8e plaats. Hiermee heeft hij laten zien terecht in de finale te staan.

Ramon van den Brink
Ramon moest het opnemen in de categorie Jongens 13 jaar. In deze categorie werd hij in de manches helaas uitgeschakeld voor de finales. Ramon sloot de manches af met een 4e en tweemaal 6e plaats.

Jasmine de Roo
In de categorie Meisjes 12 en 13 jaar won Jasmine al haar 3 manches. In de finale kwam ze net te kort voor het kampioenschap en pakte ze een mooie 2e plaats.

Gerhard Vreemann
Gerhard behaalde eveneens de finale. Dit deed hij door, in de categorie Jongens 18 jaar en ouder, de manches af te sluiten met een 2e, 1e en 1e plaats. Ook Gerhard kwam in de finale net te kort voor het kampioenschap en pakte, net zoals Jasmine, de 2e plaats.

Nederlands kampioen NFF
Dit was het laatste provinciale kampioenschap voor het NK van de Nederlandse Fietscross Federatie (NFF). De fietscrossers gaan zich de komende periode voorbereiden om optimaal te kunnen strijden voor de titel Nederlands kampioen NFF. Het NK wordt dit jaar gehouden in Schoonebeek op 4 en 6 juni.