Ruime nederlaag FC Horst Ermelo bij De Valleivogels

FC Horst krijgt een aantal goede kansen tegen De Valleivogels, maar scoort niet.

FC Horst heeft zaterdag 21 mei in Scherpenzeel met 4-0 verloren van De Valleivogels. De Ermelose tweedeklasser staat op de achtste plaats van de ranglijst met 34 punten uit 24 duels. Bij de resterende twee competitiewedstrijden thuis tegen AVW’66 en uit tegen Unicum Lelystad staat alleen de eer op het spel.

Door Bram Burggraaff.

Positief
FC Horst begon na de 5-1 thuisoverwinning tegen Lunteren positief aan de wedstrijd, maar moest al na twee minuten een domper verwerken, toen De Valleivogels 1-0 scoorde. Toch herstelden de gasten zich goed en gingen op zoek naar de gelijkmaker.

‘Koppies gingen hangen’
Lars van Wetering, Paul van Prehn en Thijs Kranenburg kregen kansen, maar een doelpunt bleef uit. Halverwege de eerste helft vergrootte de thuisploeg met enig fortuin de score; een schot van net over de middellijn leverde de 2-0 op. Daarna gingen de ‘koppies hangen’ bij de Ermelose ploeg.

Rode kaart
In de tweede helft liep De Valleivogels uit naar een enigszins geflatteerde 4-0 stand, want FC Horst kreeg ook kansen om tegen te scoren. Een kwartier voor tijd voorkwam Ricardo Vliek de vijfde Scherpenzeelse treffer door een lichte overtreding op een doorgebroken speler. Hij moest dit wel bekopen met een rode kaart.

FC Horst speelt komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen AVW’66. De ploeg uit Westervoort verloor afgelopen zaterdag thuis met 2-3 van sv Lelystad, wat de eerste overwinning van het seizoen betekende voor de hekkensluiter. AVW’66 staat met 16 punten uit 24 wedstrijden op de voorlaatste plaats. FC Horst won de uitwedstrijd op zaterdag 9 oktober 2021 met 1-3.