EFC’58 Ermelo gaat op voor kampioenschap na winst op Wapenveld

EFC’58 versloeg zaterdag 21 mei op het eigen sportpark ‘De Zanderij’ WZC Wapenveld met 3-0 en blijft koploper met 53 punten uit 23 duels. Ook de concurrenten wonnen overtuigend, waardoor het zeer spannend blijft in de vierde klasse C. Heerde versloeg SDS’55 thuis met 5-1 en SEH won met 1-6 bij sv Harskamp.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Wedstrijd minder
Beide ploegen hebben drie punten achterstand op EFC, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. De Ermeloërs zijn komend weekend vrij, als SEH thuis speelt tegen Prins Bernhard en Heerde op bezoek gaat bij WZC Wapenveld. Mochten beide ploegen winnen dan komt het aan de laatste competitieronde, die op zaterdag 4 juni gespeeld wordt.

Beste doelsaldo
EFC ontvangt dan SEH, waarvan het de uitwedstrijd op 2 oktober 2021 met 4-0 verloor. De andere kampioenskandidaat Heerde speelt thuis tegen Veluwse Boys. Er zijn nog verschillende scenario’s mogelijk. Wel is zeker dat EFC bij winst kampioen is, want met 97 doelpunten voor en 26 tegen hebben de Ermeloërs veruit het beste doelsaldo van de drie.

fraai afstandsschot
In een spannende wedstrijd opende EFC na ongeveer een half uur spelen de score; Jesse Versteeg zorgde met een fraai afstandsschot voor de 1-0. Deze jonge speler, die tijdens het seizoen is overgekomen van EFC onder 19, speelde een uitstekende wedstrijd die hem de titel ‘man of the match’ opleverde.

Harde overtreding
De thuisploeg begon sterk aan de tweede helft en vergrootte al na 2 minuten de voorsprong. Een harde overtreding van de keeper van Wapenveld op Jorick Priem werd bestraft met een penalty, die door Jeremy Loos werd benut: 2-0. Wapenveld kreeg weinig kansen, maar leek in de 65e minuut toch iets terug te doen. EFC-doelman Richard v.d. Zwet wist echter in een 1 tegen 1 situatie een tegendoelpunt te voorkomen. In de 88e minuut bepaalde Jorick Priem na een knappe individuele actie de eindstand op 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.