Dindoa wint overtuigend van koploper DOS Westbroek

Dindoa heeft zaterdag 21 mei de uitwedstrijd tegen koploper DOS Westbroek met 14-21 overtuigend gewonnen. De Ermelose korfballers staan op de vierde plaats van de ranglijst met 12 punten uit 10 duels, slechts 1 punt minder dan KVA dat op de tweede plaats staat. Zowel promoveren als degraderen zit er niet meer in voor Dindoa.

De wedstrijd in Ermelo had DOS het enige verliespunt gekost. De ploeg uit Westbroek kon bij een overwinning al bijna het kampioenschap gaan vieren. Het team van Dindoa-coach Hugo van Woudenberg was echter niet van plan om er een ontspannen middagje van te gaan maken.

Van Bram Burggraaff.

Veel ingrijpen
In het begin van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat het een fysieke wedstrijd zou worden. De scheidsrechters moesten veel ingrijpen, wat resulteerde in twee strafworpen voor DOS Westbroek en een vrije bal voor Dindoa. In de 7e minuut kwamen de bezoekers met 2-3 voor het eerst op een voorsprong.

Overwicht
Het waren de Ermelose dames die veelvuldig opgezocht werden, omdat daar het overwicht op de tegenstander lag. Halverwege de eerste helft stonden de blauwwitters met 5-6 voor. DOS Westbroek moest steeds een achterstand van slechts één punt gelijk trekken en dat ging toch in de hoofden zitten.

Hardhandig
Het arbitrale duo had het zwaar; de felle duels van de heren zorgden er tot twee keer toe dat een dame hardhandig tegen de grond werd gewerkt. Bij Dindoa was Saskia Lieman de ongelukkige en ook bij DOS Westbroek werd een dame hard omver gelopen door een Ermelose heer. Gelukkig konden beide dames na een korte onderbreking verder gaan. Het was tekenend voor de sfeer. Er werd voor iedere bal geknokt en de rust ging in met een 10-10 gelijke stand.

Uitlopen
In de tweede helft wist Dindoa direct weer op voorsprong te komen. Maar opnieuw kwam de thuisploeg terug en maakte gelijk. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en wist Dindoa voor het eerst een gat van twee punten te maken: 11-13. DOS Westbroek wist nog even aan te haken, maar met nog 10 minuten op de klok waren de gasten uitlopen naar 14-18. Dindoa speelde de wedstrijd professioneel uit en kon met een 14-21 overwinning tevreden huiswaarts keren.

Doelpunten Dindoa: Daphne van den Berg, 6. Saskia Lieman, 4. Aniek Odding, 3. Bjarne Sinneker, 3. Karianne van der Velde, 2. Tom van den Berg, 2 Roy van Boven, 1.

Dindoa speelt op zaterdag 28 mei een thuiswedstrijd tegen Antilopen/Lancyr Deelen. De ploeg uit Leusden verloor afgelopen zaterdag thuis met 19-24 van KVA en staat nu met 10 punten uit 10 duels op de zesde plaats. Dindoa won de uitwedstrijd op zaterdag 9 oktober 2021 overtuigend met 18-27.