DVS’33 Ermelo wint op de valreep van Ajax

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 21 mei de thuiswedstrijd tegen Ajax met 1-0 gewonnen dankzij een benutte penalty van Kenneth Aninkora in de slotminuut. De Ermelose derdeklasser steeg op de ranglijst naar de vierde plaats met 49 punten uit 31 wedstrijden en strijdt nog op twee fronten mee voor een plaats in de nacompetitie.

DVS’33 Ermelo staat in de derde periode op een met ACV gedeelde tweede plaats met 16 punten uit 8 wedstrijden, 4 punten minder dan FC Lisse. De koploper kan op Hemelvaartsdag kampioen worden als het thuis wint van Harkemase Boys. Mochten de Lissenaren ook de derde periodetitel in de wacht slepen, dan plaatst de nummer 4 van de ranglijst zich voor de nacompetitie.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten.

Vlammend schot
DVS’33 Ermelo en Ajax zochten beiden vanaf het begin de aanval, wat resulteerde in enkele mogelijkheden. Het dichtst bij een treffer was Jeremy Jonker met een vlammend schot in de 12e minuut, dat door Ajax-doelman Ruben Zandwijken met moeite werd gepareerd. In de 25e minuut probeerde Nassim El Ablak het met een afstandsschot, dat van richting werd veranderd en slechts een corner opleverde.

Geen genade
Daarna werd de wedstrijd wat gezapig. Alleen Tim van de Berg zorgde in de 34e minuut nog voor gevaar namens de thuisploeg, maar zijn kopbal ging rakelings naast. De beste kans was vlak voor rust voor Benjamin Roemeon die vrije doortocht kreeg en vervolgens raak schoot. De treffer vond echter geen genade in de ogen van de assistent-scheidsrechter die voor buitenspel vlagde. Uit de camerabeelden bleek later dat de arbitrage er naast zat.

Snoeihard schot
Ajax begon goed aan de tweede helft, maar langzamerhand trok DVS het initiatief weer naar zich toe en kreeg kansen. In de 63e minuut belandde een snoeihard schot van invaller Kenneth Aninkora in het zijnet, 6 minuten later schoot Stef Nijland rakelings over en in de 84e minuut ging een inzet van Quincy Veenhof net naast.

Punt bijna binnen
Ajax leek het belangrijke punt in de strijd tegen degradatie bijna binnen te hebben, toen scheidsrechter Frank de Winter in de voorlaatste minuut roet in het Amsterdamse eten gooide. Stef Nijland werd in het strafschopgebied licht aangetikt en ging onderuit. De arbiter die de hele wedstrijd uitermate mild had gefloten, was nu wel onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Kenneth Aninkora benutte de strafschop onberispelijk:1-0.

‘Katachtige’ reactie
Ajax deed nog een ultieme poging om de stand gelijk te trekken, wat in de extra tijd bijna lukte. Kai de Jong leek van dichtbij te scoren, maar DVS-doelman Daan Huiskamp wist met een ‘katachtige’ reactie op de lijn de gelijkmaker te voorkomen. Vervolgens kreeg Benjamin Roemeon na een geweldige rush nog de kans om de Ermelose voorsprong te vergroten.

Zwaarbevochten
De snelle spits kwam in balbezit nabij zijn eigen zestienmetergebied, liep al zijn tegenstanders eruit en raakte vervolgens de binnenkant van de paal. Het laatste fluitsignaal klonk heel DVS als muziek in de oren, want de drie zwaarbevochten, maar wel verdiende punten waren binnen.

Woensdag 25 mei
DVS’33 Ermelo speelt op woensdag 25 mei de belangrijke uitwedstrijd tegen Staphorst, aanvang 20.00 uur. De ploeg uit Overijssel verloor de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat DOVO met 2-1 en staat nu met 42 punten uit 31 duels op de negende plaats van de ranglijst. Voor Staphorst is dit duel alleen van statistisch belang.