EFC’58 Ermelo wint overtuigend belangrijke wedstrijd tegen Harskamp

EFC’58 heeft dinsdagavond 10 mei de thuiswedstrijd tegen sv Harskamp overtuigend met 4-1 gewonnen. De Ermelose vierdeklasser blijft met 47 punten uit 21 duels in de race voor het kampioenschap. SEH, dat met 1-5 won bij hekkensluiter Barneveld, heeft evenveel punten, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Van Bram Burggraaff, met foto’s door Dimitri Steijlen.

Uitstekende start
EFC’58 begon uitstekend aan de wedstrijd en opende al na 5 minuten de score. Jorick Priem veroverde de bal en soleerde naar de 1-0. De thuisploeg kreeg daarna voldoende kansen, maar het duurde tot de 33e minuut tot de voorsprong werd vergroot. Jeremy Loos profiteerde van balverlies van de bezoekers en schoot beheerst de 2-0 binnen.

Afstandsschot
EFC’58 begon ook goed aan de tweede helft en besliste in de 47e minuut de wedstrijd, toen aanvoerder Gerjan van den Ham met een afstandsschot 3-0 scoorde. Even later moest Jorick Priem geblesseerd het veld verlaat. Daarmee verdween de angel uit de Ermelose aanval. Harskamp deed er alles aan om nog wat van de wedstrijd te maken, maar stuitte op de stugge Ermelose verdediging.

De eer gered
Meer dan een schot langs de kruising en een gevaarlijke kopbal leverde het offensief van de gasten niet op. In de 84e minuut werd het 4-0 voor de thuisploeg door het tweede doelpunt van Jeremy Loos. Drie minuten later redde Harskamp de eer en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

EFC’58 gaat zaterdag op bezoek bij EZC’84, waarvan in de eerste competitiewedstrijd op 25 september 2021 met 9-1 werd gewonnen. De ploeg uit Epe speelde dinsdagavond thuis met 2-2 gelijk tegen WZC Wapenveld en staat nu met 15 punten uit 20 duels op de 10e plaats van de ranglijst.