FC Horst Ermelo redt het niet tegen asv Dronten

Lars van Wetering scoort de 1-1 gelijkmaker voor FC Horst.

FC Horst heeft zaterdag 7 mei de uitwedstrijd tegen asv Dronten met 4-1 verloren en zakte naar de zevende plaats van de ranglijst met 31 punten uit 21 duels. In de resterende vijf duels staat er niets meer op het spel voor de Ermelose tweedeklasser.

Van Bram Burggraaff.

Moeizaam
Het zonnige weer leek verlammend te werken voor beide ploegen, want de wedstrijd kwam moeizaam op gang. Tot vijf minuten voor rust gaf de Ermelose verdediging weinig weg, maar in de slotfase van de eerste helft opende Martijn Timmer de score voor asv Dronten.

Gevaarlijk schot
FC Horst reageerde gelijk met een gevaarlijk schot van Paul van Prehn, dat rakelings over ging. Een minuut later was het wel raak; Jeffrey den Besten veroverde de bal en stuurde op rechts Paul van Prehn weg en uit diens voorzet tikte Lars van Wetering de 1-1 binnen.

tegengoal
Voor het eerst sinds 15 maart kreeg keeper Alex Bindenga van Dronten een tegengoal te verwerken. De koek was echter nog niet op, want op slag van rust rondde Jordi Scholts een individuele actie doeltreffend af, zodat de ruststand 2-1 werd in het voordeel van de thuisploeg.

Geen vervolg
Het spectaculaire laatste deel van de eerste helft kreeg na rust geen vervolg, want er gebeurde lange tijd vrijwel niets tot een kwartier voor tijd Yanick Leichtenberg zijn directe tegenstander uitkapte en onhoudbaar de 3-1 voor de thuisploeg binnen schoot. FC Horst probeerde het nog wel, maar grote kansen leverde dat niet op.

Ongelukkig
Na een opstootje werd de wedstrijd in de slotfase definitief beslist. Een voorzet van Jodi de Boer werd door Floris Groenewold ongelukkig in het eigen doel gewerkt. Gezien het spelbeeld was de 4-1 overwinning van asv Dronten wel enigszins geflatteerd.

Dinsdag
FC Horst speelt komende dinsdag een thuiswedstrijd tegen Batavia’90. De ploeg uit Lelystad won afgelopen zaterdag met 5-1 van Valleivogels en staat nu met 50 punten uit 21 duels op de tweede plaats van de ranglijst. De uitwedstrijd op 26 februari 2022 eindigde in een 1-1 gelijkspel.