DVS’33 Ermelo wint in Assen overtuigend van ACV

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 7 mei in Assen met 1-3 gewonnen van ACV. De Ermelose derde divisionist steeg naar de zesde plaats op de ranglijst met 45 punten uit 28 duels. In de strijd om de derde periodetitel staat DVS nu op de derde plaats met 12 punten uit 6 duels, 2 punten achter koploper FC Lisse, dat met 0-2 won bij VVOG.

Door Bram Burggraaff, met foto’s van Theo Aalten.

Kansrijk
ACV begon aanvallend aan de wedstrijd, maar meer dan een viertal corners leverde dat niet op. Vervolgens trok DVS het initiatief meer en meer naar zich toe, wat in de 14e minuut resulteerde in de eerste mogelijkheid, toen Jeremy Jonker in kansrijke positie naast schoot.

Snoeihard
In de 22e minuut werd de wedstrijd open gebroken door de Ermelose ploeg. Benjamin Roemeon kwam nog op eigen helft in balbezit en begon aan een lange rush vlak langs de zijlijn. Daarna trok hij naar binnen, speelde in het strafschopgebied zijn directe tegenstander uit en legde de bal breed op Stef Nijland, die snoeihard de 1-0 binnenschoot.

Van slag
ACV was van slag en daar had de vrijstaande Ali Akla in de 24e minuut van kunnen profiteren, maar zijn inzet ging naast. In de 34e minuut kon een verrassend schot van Benjamin Roemeon door de Assense keeper Ben Wormmeester nog net tot corner verwerkt worden.

Rakelings naast
Een minuut later kreeg collega Huiskamp aan de andere kant een kopbal van Huser niet klemvast, maar wist de bal wel weg te werken. Op slag van rust schoot Stef Nijland een vrije trap van zo’n 20 meter rakelings naast het Drentse doel.

Onhoudbaar
In de tweede helft ging DVS goed door en vergrootte na zes minuten de voorsprong. Jeremy Jonker brak door op rechts en bereikte Stef Nijland, die onhoudbaar de 0-2 binnenschoot. ACV moest nu komen, maar stuitte op een goed georganiseerde Ermelose defensie.

Te machtig
DVS kreeg steeds meer ruimte en kwam in de 67e minuut op een 0-3 voorsprong. Een afstandsschot van Nasim El Ablak was doelman Wormmeester te machtig en verdween in het doel. In de 77e minuut deed ACV iets terug, toen Luca Prijic uit een corner de 1-3 inkopte. De bezoekers kregen in de slotfase nog een aantal kansen om de score op te voeren, maar in de stand kwam geen verandering meer.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Ter Leede, dat met 3-1 verloor bij DOVO en nu met 37 punten uit 29 duels op de twaalfde plaats van de ranglijst staat. De uitwedstrijd op 26 februari 2022 werd door DVS met 3-1 verloren.