EFC’58 Ermelo wint inhaalduel tegen VEVO

EFC’58 heeft dinsdagavond 15 maart in Veessen de inhaalwedstrijd tegen VEVO met 0-2 gewonnen. De Ermelose vierdeklasser passeerde op de ranglijst Heerde en staat nu op de tweede plaats met 27 punten uit 12 duels en is koploper SEH tot op twee punten genaderd.

Bij EFC’58 wist men dat tegenstander VEVO zeker niet onderschat mocht worden, want ondanks de lage stand op de ranglijst had de ploeg uit Veessen afgelopen zaterdag met maar liefst 4-0 gewonnen van het hooggeplaatste Heerde.

Van Bram Burggraaff, met foto’s van Dimitri Steijlen.

Schitterend
De Ermelose ploeg kwam na ongeveer een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap net buiten het zestienmetergebied werd door Jeremy Loos schitterend binnen geschoten. Veel druk van de Ermelose aanvallers in de 40e minuut resulteerde in een eigen doelpunt van VEVO: 0-2.

EFC geeft nauwelijks kansen weg
De thuisploeg probeerde na rust wel iets terug te doen, maar de verdediging van EFC stond de hele wedstrijd goed en gaf nauwelijks kansen weg. Tien minuten voor tijd kreeg VEVO nog wel een kans op de aansluitingstreffer, maar een vrije trap werd vanaf de rand van het strafschopgebied over geschoten.

EFC’58 speelt komende zaterdag de topper in en tegen Heerde, dat met 26 punten uit 12 wedstrijden op de tweede plaats staat. De thuiswedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij de Heerdenaren in de slotminuut de gelijkmaker scoorde.