Dindoa Ermelo wint na moeizame start tóch ruim van Roda

Dindoa neemt in de tweede helft ruim afstand van Roda.
Dindoa neemt in de tweede helft ruim afstand van Roda.
Foto: Rik v.d. Bos

Dindoa heeft zaterdag 12 maart in Koog aan de Zaan de return tegen Roda met 16-26 gewonnen. De Ermelose korfbalclub blijft staan op de tweede plaats in de Eerste Klasse met 6 punten uit 4 duels. Dindoa eindigt in ieder geval op de tweede plaats in de poule, omdat het gat met Sparta en Roda inmiddels vijf punten bedraagt.

De Ermelose korfbalploeg heeft zich daardoor al geplaatst voor de kruisfinales met uitzicht op promotie naar de Overgangsklasse. Komende zaterdag wil Dindoa in de thuiswedstrijd tegen koploper Velocitas graag laten zien wat het in huis heeft, zeker omdat het met een gehavend team de uitwedstrijd met 23-19 verloor.

Van Bram Burggraaff.

Scherpte
In de bijna lege zaal – de trouwe Dindoa-supporters Henk en Jenny waren er uiteraard wel – was het zaak dat de Ermelose ploeg, na de 37-12 monsterzege in de thuiswedstrijd tegen Roda, de scherpte behield. De intentie van Dindoa was om in de eerste helft al voldoende afstand te nemen, maar daar slaagden de bezoekers niet echt in.

Moeizame start
Het verliep moeizaam voor de gasten en zeven minuten voor rust was er nog geen gat geslagen. Nadat de 17-jarige A1 speler Boaz Poppe in het veld was gekomen voor de geblesseerd geraakte Tom van den Berg slaagde Dindoa er wel in om vier punten uit te lopen; ruststand 7-11.

Solide tweede helft
In een solide tweede helft slaagden de Ermelose korfballers er wel in om snel een einde te maken aan de spanning en vergrootten de voorsprong naar 8-14. Vanaf dat moment behield Dindoa de controle en nam verder afstand totdat de scheidsrechter, die de hele wedstrijd de teugels strak hield, bij een 16-26 stand affloot.

Doelpunten Dindoa: Saskia Lieman 7, Roy van Boven 5, Daphne van den Berg 4, Karianne van der Velde 2, Bjarne Sinneker 2, Aniek Odding 2, Lars van der Velde, Boaz Poppe, Jefta Reijnbergen, Sterre Foppen.

Dindoa A1
Dindoa A1 won de thuiswedstrijd tegen Fuducia A1 met 20-9. Uit hadden de Ermelose junioren verloren met een verschil van zeven punten. Door deze topprestatie pakte Dindoa A1 de koppositie in de poule weer terug en is de kans op promotie naar de Overgangsklasse plotseling weer een stuk groter.

Dindoa 2
Dindoa 2 verloor met 18-16 bij Dalto 4, maar het onderling resultaat blijft in het voordeel van de Ermelose reserves.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen