EFC’58 Ermelo hoopt op herstart competitie tegen Harskamp

Wanneer er komende zaterdag weer gevoetbald mag worden, staat voor EFC’58 de lastige wedstrijd in en tegen Harskamp op het programma. De Ermelose vierdeklasser is koploper met 18 punten uit 4 wedstrijden. Harskamp staat met 16 punten uit 9 duels op de vierde plaats.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Vertekend
De stand op de ranglijst is sterk vertekend, omdat het verschil in gespeelde wedstrijden voor de Corona-stop groot is. Zo speelde de Heerde, de nummer twee op de ranglijst, tot noch toe slechts zes wedstrijden, waarin 16 punten werden verzameld. De wedstrijd op sportpark ’t Meulenveld te Harskamp begint om 15.00 uur.

Grote vraag
EFC’58 kwam op zaterdag 27 november 2021 voor het laatst in actie. Toen werd in de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld in de slotfase de winst weggegeven; uitslag 3-3. Grote vraag is: Hoe zijn de spelers er conditioneel aan en zijn beide selecties blessure- en coronavrij de beperkingen in trainingsmogelijkheden de afgelopen twee maanden.

Trainingskamp
EFC’58 lijkt wat dat betreft in het voordeel te zijn, want de Ermelo selectie was van 13 tot en met 16 januari op trainingskamp in het Portugese Albufeira. Er waren ook drie spelers bij van EFC JO 19-1 die al hun debuut gemaakt hebben in het eerste elftal.

Teambuilding
Naast teambuilding stonden o.a. een training en een pittige mountainbiketocht op het programma. Op zaterdag speelde EFC een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Schipluiden, die met 2-1 werd gewonnen. Het uitermate gezellige trainingskamp werd op zondag afgesloten met een bezoek aan het Spaanse Sevilla, waarna het gezelschap terugvloog naar Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen