Trots overheerst bij DVS’33 Ermelo na uitschakeling in bekertoernooi

DVS’33 Ermelo heeft het KNVB-bekertoernooi dinsdagavond 18 januari met opgeheven hoofd verlaten door in de achtste finale met 0-2 te verliezen van Vitesse, de nummer vier uit de Eredivisie.

DVS-trainer Peter Wesselink kon niet beschikken over de keepers Daan Huiskamp en Melvin van Beeten. Ook middenvelder Coen Vloedgraven en aanvaller Eran Tuner Yuvaz konden door ziekte niet van de partij zijn. Bij DVS stonden vijf spelers in het veld met een Vitesse-verleden, evenals hoofdtrainer Wesselink.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten.

Uitstekend partij
De Ermelose derde divisionist gaf voor rust uitstekend partij aan de Arnhemse ploeg. In de eerste twintig minuten werden er nauwelijks kansen weggegeven en kwam DVS er regelmatig goed uit. In de 22e minuut veroverde Loïs Openda de bal op het middenveld en leek daarbij een overtreding te maken op Ali Akla.

Kansloos
Scheidsrechter Clay Luperti liet echter doorspelen en Openda, de beste man aan de kant van Vitesse, bediende Daan Huisman, die vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnenschiet. Doelman Jonathan Waterberg was kansloos.

Net naast
In de 29e minuut schoot Loïs Openda in kansrijke positie voorlangs het doel. Vier minuten later kreeg DVS een grote kans. Tim van de Berg bereikte met een uitstekende voorzet vanaf rechts Ali Akla, die de bal knap controleerde, maar oog in oog met keeper Jeroen Houwen zijn inzet net naast het doel zag verdwijnen.

Geen overtreding
Op slag van rust kwam DVS goed weg, toen Openda in het strafschopgebied onderuit ging, maar de scheidrechter zag er geen overtreding in. Ook na de pauze stond het bij de gasten uitstekend en werden er weinig kansen weggegeven.

Opnieuw gevaarlijk
Wel was Loïs Openda in de 51e minuut op aangeven van Eli Dasa dichtbij een treffer, maar zijn inzet ging via Tim van de Berg net over het DVS-doel. De Ermelose ploeg bleef waar dat kon de aanval zoeken en werd in de 55e minuut opnieuw gevaarlijk. Benjamin Roemeon brak door op links, maar zijn schot belandde in het zijnet.

Enig fortuin
In de 57e minuut kon Vitesse met enig fortuin de voorsprong vergroten. Nassim El Ablak kopte de bal onnodig en te zacht naar achteren; Loïs Openda was alert en kon eenvoudig de 2-0 binnenschieten. In het laatste kwartier voorkwam DVS-doelman Jonathan Waterberg met een aantal goede reddingen een grotere achterstand.

Trots
Iedereen was het er na afloop over eens, dat de Ermelose derde divisionist tegen de drie klassen hoger spelende profs van Vitesse weinig kansen had weggegeven en enkele malen dichtbij een tegentreffer was geweest. Reden genoeg om de helaas lege Gelredome trots te verlaten.

Opstelling
Opstelling DVS’33 Ermelo: Jonathan Waterberg, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Jeremy Jonker, Finn Kluiver (78’ Kenneth Aninkora), Ali Akla (46’ Maarten van Dijk), Stef Nijland (78’ Hayri Pinarci, Benjamin Roemeon, Nassim El Ablak (69’Quincy Veenhof), Adriaan Kruisheer (69’ Lars Dekker).