Voorbeschouwing DVS’33 Ermelo voor achtste finale KNVB beker naar Vitesse

Affiche voor de bekerwedstrijd Vitesse – DVS’33 Ermelo.
Affiche voor de bekerwedstrijd Vitesse – DVS’33 Ermelo.
Foto: dvs33.nl

Het bereiken van de achtste finales in het KNVB Bekertoernooi is een absoluut hoogtepunt in de clubgeschiedenis van DVS’33 Ermelo. Het uitschakelen van Eerste Divisionist FC Eindhoven was al een unicum en de zege op Hoofdklasser Achilles in een mistig Veen zorgde voor een historisch vervolg. De loting bracht de Ermeloërs naar Vitesse, de huidige nummer vier in de Eredivisie.

Van Bram Burggraaff, met dank aan Joop Tomassen.

Slechts één ronde
De Arnhemmers hadden als deelnemer aan het Europese voetbal slechts één ronde nodig om de achtste finale te bereiken. Daarin werd thuis moeizaam met 2-1 gewonnen van Sparta, dankzij twee fraaie treffers van Nicolai Baden Frederiksen. De wedstrijd tussen Vitesse en DVS’33 Ermelo in het GelreDome wordt dinsdagavond 18 januari gespeeld om 20.00 uur en zal live worden uitgezonden door ESPN.

De kortste weg
Helaas is het bekerduel niet voor het publiek toegankelijk. Het bekerduel zal geleid worden door scheidsrechter C. Ruperti uit Capelle a/d IJssel. Het bekertoernooi is nog altijd de kortste weg naar Europa. De statistieken spreken echter niet in het nadeel van de Ermeloërs, want zij verloren nog nooit in het Gelredome.

Richard Terpstra
Richard Terpstra, een oud-speler van DVS’33 schopte het tot een éénmalig optreden in de hoofdmacht van Vitesse en wel tegen Ajax. Na zijn terugkeer bij de Ermelose club zette hij in het seizoen 2015-2016 met succes samen met Okan Soykan de lijnen uit en promoveerde als kampioen van de Hoofdklasse C naar de Topklasse.

Weerzien
Voor DVS-trainer Peter Wesselink wordt het bekerduel een weerzien met zijn oude club. Na drie jaar bij Go Ahead Eagles kwam hij vanaf 1990 twee jaargangen uit voor Vitesse, waarin hij tot drie wedstrijden in de hoofdmacht kwam. Vervolgens koos hij voor zijn maatschappelijke carrière.

Topsportstatus
DVS’33 Ermelo speelde op 11 december een inhaalduel bij Barendrecht. Dit duel kon doorgaan, omdat beide ploegen door de deelname in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker de topsportstatus hadden verkregen. DVS speelde met 2-2 gelijk en steeg naar de zesde plaats in de Derde Divisie met 21 punten uit 13 duels. DVS’33 mocht voor deze editie van het KNVB Bekertoernooi de eerste voorronde overslaan, aangezien het zich de jaargang daarvoor had geplaatst voor het Hoofdtoernooi, waar Willem II in Ermelo verwacht werd. Corona gooide echter roet in het eten.

Succes in bekertoernooi
In de tweede voorronde dit seizoen speelde DVS’33 na een zinderende wedstrijd inclusief verlenging thuis met 2-2 gelijk tegen Tweede Divisionist en plaatste zich vervolgens voor het Hoofdtoernooi door de strafschoppen beter te benutten. In de eerste ronde versloeg DVS thuis verrassend eerste divisionist FC Eindhoven met 2-1.

Hoofdrol
In deze wedstrijd was een hoofdrol weggelegd voor Benjamin Roemeon, die beide Ermelose treffers voor zijn rekening nam. In de tweede ronde werd met 0-2 gewonnen bij Hoofdklasser Achilles Veen, dankzij treffers van. Nicky van Hilten en Ali Akla voor DVS’33 op belangrijke momenten.

Winst in de Kuip
Vitesse won afgelopen zaterdag in de Rotterdamse Kuip verrassend met 0-1 van Feyenoord. Het enige doelpunt werd gescoord door spits Loïs Openda. Met 36 punten uit 19 duels heeft de ploeg uit Arnhem nu nog drie punten achterstand op Feyenoord, dat op de derde plaats staat. In de nieuwe Europa Conference League zorgde Vitesse voor overwintering en mag het in februari aantreden tegen Rapid Wien.

Bijzonder
De loting die DVS’33 koppelde aan de Arnhemse Eredivisionist was ook bijzonder vanwege het convenant tussen beide clubs. Daardoor kan de Ermelose Derde Divisionist gebruik kunnen maken van de deskundigheid van Vitesse met betrekking tot de ontwikkeling van jeugdvoetballers. DVS’33 won tweemaal de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding bij de amateurs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen