DVS’33 Ermelo blikt terug op vooravond historisch bekerduel tegen Vitesse

Foto: dvs33.nl

DVS’33 Ermelo speelt komende dinsdagavond 18 januari 2022 in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi tegen eredivisionist Vitesse. Vrijdagavond werd tijdens de Corona-persconferentie bekend, dat er bij dit duel helaas geen publiek aanwezig mag zijn. Wel wordt de wedstrijd, die gespeeld wordt in het Gelredome te Arnhem, rechtstreeks uitgezonden door ESPN, aanvang 20.00 uur.

Van Bram Burggraaff, met dank aan Aad van Schaijk.

Oud DVS programmaboekje
DVS’33 speelde op 30 april 1976 ook tegen Vitesse, toen in Ermelo. Aad van Schaijk schreef hierover een artikel op de website van de Ermelose Derde Divisionist. Aad kreeg van oud-eerste elftalspeler Anne van Vuure het programmaboekje van deze wedstrijd. Behalve linksback Anne van Vuure kwamen onder andere Jan Bosch, Jan Varkevisser en Jan Toes destijds uit voor het vlaggenschip van DVS. Aad van Schaijk: “Het was een waar feestje om even door dat ruim 45 jaar oude DVS programmaboekje te mogen bladeren.

Aangevreten
Hier en daar leek het een heel klein beetje aangevreten te zijn door een lieftallig muisje, maar dat mocht de pret niet drukken. De voorkant van het boekje had men voorzien van de kleuren rood, wit en blauw. Ongetwijfeld een ode aan Koninginnedag.

Ermelose advertenties
Het boekje staat vol met leuke Ermelose advertenties, onder andere van Café Bar Slijterij De Veluwe, toen nog met een telefoonnummer bestaande uit vier cijfers, namelijk 2682. Toentertijd al een plek die echte ontspanning bood, het één en ander verzorgd door Jeannet, Nelly, Paul, Peter, Ria en Krijn.

Het beste en goedkoopste
Er was in 1976 nog een Alfa Romeo-dealer in ons dorp en wel Automobielbedrijf Versteeg ooit gevestigd aan de Stationsstraat 32 in Ermelo. Aan het Postlaantje bevond zich Meubelmakerij G. van Eikenhorst en Zoon. Het adres voor Speciaal meubelen met een gemakkelijk telefoonnummer: 2423.
Jan Huiskamp was in die jaren het beste en goedkoopste adres voor Puma voetbalschoenen; de winkel bevond zich aan de Stationsstraat 54. Uw ruit kapot? JABO helpt vlot! Voor dubbele beglazing en polyglas moest men in die tijd nog naar de Burgemeester Vitringalaan nummer 2. Je kon ook bellen 03417-4111.

Bar Dancing The Besi Mill
In 1976 betaalde je bij Koopman Drankenservice voor een hele liter Jonge of Vieux geen fl. 11,95 maar slechts fl. 11,60. Deze slijterij bevond zich aan de Stationsstraat nummer 58. En wie is er niet wezen stappen in Bar Dancing The Besi Mill oftewel It’s great. Yeah man it is!

Hart voor uw auto!
Voor een DAF, een Peugeot of een Volvo kon men terecht bij H. Broekhuis b.v. oftewel de garage met hart voor uw auto! Het onderkomen van Broekhuis stond toen aan de Oude Telgterweg 122 in Ermelo. Daarnaast had je ook nog garage Van Noort aan de Kerklaan 14. Bij elke 10 getankte liters benzine, ontving men een ‘Total’ stempeltje op een spaarkaar met 40 vakjes. Een vol gestempelde kaart was goed voor acht gulden of tweemaal een gratis autowasbeurt.

Broodboutique
Voor heerlijk brood e.d. kon men terecht bij de ‘Oudhollandse Broodboutique’ in Passage ‘Het Spinnewiel’. Posthouwer aan de Stationsstraat 67 in Ermelo had de meeste keuze in schoenen en lederwaren. Er stond ook een advertentie in het programmaboekje van De Rabobank, door de jaren heen tot op de dag van vandaag een trouwe sponsor van DVS’33 Ermelo’’, aldus Aad van Schaijk.

Bekendste speler
Bij Vitesse was in 1976 Henk ‘Charley’ Bosveld de bekendste speler. Ondanks zijn 34 jaar was hij nog één van de sterkste en snelste spelers. De in Velp geboren middenvelder kwam ook in actie voor Fortuna Vlaardingen, Sparta en Sportclub Enschede. Henk Bosveld speelde twee interlands voor het Nederlands Elftal. Hij kreeg zijn bijnaam ‘Charley’ van Frierich Donenfeld, zijn trainer/coach bij Sportclub Enschede, die vond dat Bosveld het ‘loopje’ van Charlie Chaplin had. De wedstrijd DVS’33 – Vitesse eindigde destijds in 1-7,’’ aldus Aad van Schaijk (morgen deel 2).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen