Wim Besselsen wil goed voetbalklimaat bij FC Horst Ermelo

Wim Besselsen (tweede van rechts staand) als trainer van FC Horst D1.
Foto: archief FC Horst

In de 121e aflevering van Ermelose sportartikelen uit de oude doos een interview in 2 delen van donderdag 31 december 1998 met Wim Besselsen, die in 1996 technisch coördinator werd bij FC Horst. Vandaag deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Openhartig
Wim Besselsen is sinds 1996 technisch coördinator bij FC Horst. In een openhartig interview vertelt hij over zijn werk voor de club en zijn visie richting de toekomst. Wim Besselsen: “In heb vanaf mijn achtste tot mijn vijftiende jaar bij EFC’58 gevoetbald. Toen FC Horst ook met jeugdvoetbal begon, ben ik met een groep van 20 jongens weggegaan bij EFC. Na anderhalf jaar in de jeugd gespeeld te hebben, werd ik door hoofdtrainer Kars Schepers naar het eerste elftal overgeheveld. Na acht jaar was ik uitgekeken op de toenmalige trainer van FC Horst en heb ik vier jaar bij DVS’33 gespeeld. Vanwege mijn werk moest ik toen stoppen. Na vier jaar ‘niets doen’ kreeg ik ander werk en ben weer gaan voetballen. Ik koos toen opnieuw voor FC Horst, terwijl ik in Putten ‘naast’ SDCP woon.

Functie van Luuk
Toen Luuk Dooijewaard stopte als Technisch coördinator werd ik vanuit het Horst-bestuur gevraagd door Evert Kok, Evert en Goos Renden om de functie van Luuk over te nemen. Dat was voor mij niet zo gemakkelijk, omdat ik een drukke baan heb, waarbij ik veel onderweg ben en regelmatig ’s avonds werk. Bovendien mochten mijn vrouw en kinderen er absoluut niet onder lijden. Maar vanuit mijn functie als Field Manager ben ik gewend om de hele dag aan allerlei touwtjes te trekken, veel te organiseren en te vergaderen, wat een voordeel zou kunnen zijn. Op dat moment was ik ook nog speler/leider van het derde elftal, een vriendengroep met spelers die allemaal in de selectie gevoetbald hadden en dat wilde ik absoluut blijven doen. Dus werden er op mijn verzoek eerst de trainers en leiders gepolst of dat een bezwaar was. Toen niemand daar problemen mee had, is er een vervolggesprek geweest, waarna ik de functie op me genomen heb.

Rechtlijnig
Vanuit mijn baan denk en werk ik heel rechtlijnig en zet alles op papier. Daar moesten veel mensen binnen FC Horst eerst wel aan wennen. Op het moment dat ik het overnam, heb ik direct strakke lijnen uitgezet met name voor de leiders van de lagere seniorenelftallen. Er is veel vergaderd om met de leiders en trainers op één lijn te komen. Mijn slogan was en is nog steeds: Ik ben er voor jullie en iedereen is gelijk! In het begin waren er best wat wrijvingen, maar toen iedereen er aan gewend was, werkte het voor trainers, leiders en mijzelf veel gemakkelijker en was er ook duidelijkheid voor de spelers. Ik had het jaar daarvoor als leider van het derde elftal ook deel uitgemaakt van de Technische Commissie en had dus veel gezien en geleerd van mijn voorganger en werd enorm gesteund door het bestuur van FC Horst bij het nemen van beslissingen en het maken van keuzes.

Nieuwe trainer Ety Jansen
Toen ik net begon, had het eerste elftal maar liefst zes keer achter elkaar verloren en moest er vrijwel direct met de toenmalige hoofdtrainer Jan Westerhof gesproken worden over contractverlenging. Jan was aan zijn vierde seizoen bezig en dat was voor beide partijen genoeg, zodat er gelijk naar een nieuwe trainer gezocht moest worden. Gelukkig had Evert Renden al wat om zich heen gekeken en kwam de naam Ety Jansen op tafel die Hierden ging verlaten. We zaten na het eerste gesprek al snel op één lijn en binnen twee weken was Ety onze nieuwe trainer’’, aldus Wim Besselsen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen