Volendam verslaat DVS’33 Ermelo in doelpuntrijk oefenduel

Adriaan Kruisheer scoort tweemaal voor DVS’33 Ermelo.

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 8 januari in de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi tegen Vitesse niet voor een verrassing kunnen zorgen. Op een koud en guur sportpark ’t Heuveltje in het Twentse Aadorp werd met 7-3 verloren van Volendam, dat voor het grootste deel bestond uit spelers van Tweede Divisionist Jong-Volendam.

Van Bram Burggraaff.

Bovenliggende partij
DVS’33 begon uitstekend aan de wedstrijd en was met goed combinatievoetbal de bovenliggende partij. De beloning kwam al na vijf minuten, toen Adriaan Kruisheer de bal onderschepte en oog in oog met de keeper van Volendam de 0-1 binnenschoot. In de 12e minuut werd het zelfs 0-2. Een goede aanval over de rechtervleugel resulteerde in een voorzet van Stef Nijland. Benjamin Roemeon stapte over de bal heen en stelde daarmee Adriaan Kruisheer in de gelegenheid zijn tweede treffer te scoren.

Wedstrijd kantelt
Een verrassing leek in de lucht te hangen, maar na een kwartier spelen kantelde de wedstrijd. De Ermelose ploeg leed veel balverlies en door persoonlijke fouten werd Volendam in de gelegenheid gesteld om de achterstand binnen 16 minuten om te bouwen naar een 3-2 voorsprong. De Volendamse treffers kwamen op naam van Fyreel Wouter in de 21e minuut, Flip Klomp in de 35e minuut en opnieuw Tyreel Wouter in de 37e minuut.

Domper
DVS begon met goede bedoelingen aan de tweede helft, maar kreeg al na drie minuten een domper te verwerken, toen Dylandro Panka 4-2 scoorde. Stef Nijland kreeg nog een kans om DVS dichterbij te brengen, het was echter Volendam dat in de 63e minuut de voorsprong vergrootte; een aanval over links werd door Milan Zonneveld doeltreffend afgerond: 2-5. DVS gaf zich nog niet gewonnen en met nog een kwartier te spelen, kopte invaller Maarten van Dijk uit een corner van Stef Nijland de 3-5 binnen.

Ongelukkig in eigen doel
In deze fase van de wedstrijd hing een aansluitende Ermelose treffer in de lucht, maar het was Volendam dat in de 77e minuut definitief afstand nam. DVS-verdediger Finn Kluiver probeerde een Volendamse aanval te onderscheppen, maar gleed de bal ongelukkig in zijn eigen doel: 3-6. Een minuut later scoorde Hamza Rahaoui de mooiste treffer van de wedstrijd door vanuit de middencirkel de bal met een curve langs, de voor Daan Huiskamp ingevallen, keeper Melvin van Beeten in het doel te schieten. In de slotfase werd er niet meer gescoord, zodat de eindstand 7-3 werd.