DVS’33 Ermelo bereidt zich voor op bekerkraker tegen Vitesse

Benjamin Roemeon speelde een belangrijke rol in de eerste bekerduels tegen Eindhoven en Achilles Veen.
Foto: archief Theo Aalten

DVS’33 Ermelo speelt op dinsdag 18 januari in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi tegen eredivisionist Vitesse. Deze unieke wedstrijd in de clubgeschiedenis van de Ermelose derde divisionist wordt gespeeld in het Gelredome te Arnhem en begint om 20.00 uur.

De bekerwedstrijd tegen Vitesse wordt gespeeld op een nieuw veld. Voor de tweede keer binnen een jaar wordt er een nieuwe grasmat in het Gelredome gelegd. Vitesse-trainer Thomas Letsch liet zich meerdere malen kritisch uit over de slechte staat van het veld in het Arnhemse stadion Gelredome.

Van Bram Burggraaff.

Toestemming
De twee overgebleven amateurclubs: DVS’33 Ermelo en Excelsior Maassluis hebben van de KNVB toestemming gekregen om te blijven trainen. De wedstrijden Vitesse – DVS’33 Ermelo en Ajax – Excelsior Maassluis op donderdag 20 januari worden beiden live uitgezonden door ESPN.

Driemaal in actie
In de voorbereiding op dit duel tegen Vitesse komt de Ermelose derde divisionist driemaal in actie tegen een betaald voetbalclub. Op zaterdag 8 januari speelt de selectie van trainer Peter Wesseling een oefenwedstrijd tegen eerste divisionist Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark ’t Heuveltje, het terrein van ASV’57 in Aadorp, nabij Almelo; aanvang 14.00 uur. Op dinsdag 11 januari ontvangt DVS op haar eigen sportpark in Ermelo eredivisionist Go Ahead Eagles. Dit duel begint om 19.00 uur. Tenslotte speelt de Ermelose derde divisionist op zaterdag 15 januari eveneens een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Dit duel komt in de plaats van de aanvankelijk geplande oefenwedstrijd tegen tweede divisionist De Treffers.

Geen publiek
Bij de wedstrijden tegen Volendam en Go Ahead Eagles mag er vanwege de Corona-maatregelen geen publiek aanwezig zijn. Of dat ook geldt voor het duel tegen PEC Zwolle (een dag na de persconferentie van de regering) is nog niet bekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen