KC Ermelo: van knollenveldje naar sportpark De Zanderij

Foto: eigen foto

KC Ermelo vierde op 12 september 1998 het vijftienjarig bestaan. In de 119e aflevering van de Ermelose Sportartikelen een vooruitblik op het derde lustrum van donderdag 27 augustus 1998. Tevens een verslag van donderdag 3 september betreffende de succesvolle feestdag van de Ermelose korfbalvereniging, die in 2016 ophield te bestaan.

Door Bram Burggraaff.

Feestje
Op zaterdag 15 september bestaat korfbalvereniging KC Ermelo 15 jaar. Dit wordt op zaterdag 29 augustus met een feestje gevierd. Overdag is iedereen welkom om te komen kijken naar een zeskamp, welke wordt uitgevochten tussen leden, donateurs, enzovoort. ’s Avonds is er een besloten feestje.

‘Knollenveldje’
KC Ermelo werd opgericht in 1983 en begon op een ‘knollenveldje’ met een klein aantal leden. Toch draaide de club vanaf het begin overal lekker in mee en al snel werden de eerste teams kampioen. Het veldje op de Zeeweg was verre van ideaal, daarom was de verhuizing naar het voetbalveldje van ‘Groot-Emaus’ een hele verbetering. Toch was het daar ook behelpen; men kon wel gebruik maken van een kleine kantine, maar gelegenheid om te douchen was er niet.

De Zanderij
Er werd jarenlang gepraat met de gemeente en zo’n vijf jaar geleden werd het groene licht gegeven en kon de vereniging gaan bouwen op sportpark ‘De Zanderij’ aan de Oude Telgterweg. KC Ermelo is trots op deze accommodatie, die misschien niet groot, maar wel netjes en schoon is. Veel van de eerste leden korfballen nog steeds bij KC en er komen steeds nieuwe leden bij. Het eerste team begon in de laagste regionen, maar inmiddels komt men zowel op het veld als in de zaal uit in de derde klasse district. In het nieuwe seizoen wordt gestart met vijf jeugdteams en vier seniorenteams. Wie belangstelling heeft, kan altijd een kijkje nemen en een praatje maken op het terrein van KC Ermelo.

Gezelligheid
Naast het korfballen neemt ook de gezelligheid een grote plaats in. Zo wordt er elk jaar een familietoernooi gespeeld, wordt er om de eretitel schuttersprins, prinses, koning en koningin gestreden, wordt er afgesloten met een grandioze barbecue en zijn er gezellige avonden zowel voor de jeugd als voor de senioren. Ook een hoogtepunt is het Schoolkorfbal Kersttoernooi, dat elke eerste maandag van de Kerstvakantie door een aantal Ermelose basisscholen wordt afgewerkt. In de loop der jaren doen er steeds meer scholen mee en neemt ook het aantal teams toe. Het is altijd een hele happening in sporthal Calluna.

Samantha de Ruiter wint
De feestdag vanwege het 15-jarig bestaan van KC Ermelo was afgelopen zaterdag een groot succes. Al voor 10.00 uur stonden de eerste gasten op de stoep en iedereen genoot van een leuke en goed georganiseerde zeskamp. Ook het weer was de deelnemers gunstig gezind. De Play-back-show ’s avonds werd een overweldigend spektakel. Er deden 9 groepen of artiesten mee met optredens van onder andere Madonna, The Blues Brothers en André van Duin. Samantha de Ruiter (Madonna) kwam als winnares uit de bus. Daarna was er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en kon er gedanst worden.

Sponsors
De dag werd mogelijk gemaakt door de sponsoring van een aantal bedrijven, zoals firma Goedvree, slijterij De Veluwe, Jan van Dijk, John Martens tapijtspecialist, Drako, Quality Bakers, de Goudreinet, PTT post, Opolda en Combi foto Jelle Paulus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen