Drie generaties Van Hunenstijn bij DVS’33 Ermelo

Foto: DVS'33 Ermelo

Komende maandag 3 januari 2022 viert de familie van Hunenstijn groot feest, want dan wordt Mike van Hunenstijn 25 jaar. Tegelijkertijd is Mike ook qua lidmaatschap 25 jaar aan DVS’33 Ermelo verbonden. Dat beide feiten door maar liefst drie generaties Van Hunenstijn gevierd kunnen worden is best wel uniek!

Van Bram Burggraaff, met dank aan Aad van Schaijk.

70-jarig lidmaatschap
De opa van Mike oftewel Gijs van Hunenstijn is met zijn maar liefst 70-jarig lidmaatschap verreweg het langst aan DVS’33 verbonden. De zoon van Gijs en de vader van Mike oftewel Bert van Hunenstijn is minimaal 45 jaar lid van de grootste voetbalvereniging van Ermelo. Ondanks het feit dat Bert als trainer/coach werkzaam is bij Tweede Divisionist HHC in Harderberg, volgt hij nog altijd trouw de verrichtingen van DVS’33. Mike werd door zijn ouders al bij zijn geboorte lid gemaakt van DVS, iets wat toch niet zo heel vaak voorkomt bij de geboorte van een zoon of dochter.

Gijs van Hunenstijn
Gijs van Hunenstijn was in een grijs verleden bijzonder bedreven in het maken van doelpunten in het eerste elftal van DVS’33. Hij is na zijn bijzonder imposante voetbalcarrière jarenlang als ‘manusje van alles’ zeer verdienstelijk en behulpzaam geweest bij de club en is dat nog steeds. Gijs kent elk hoekje en mogelijk alle verborgen spelonken van het grote DVS-sportcomplex.

Bert van Hunenstijn
Bij voetballer Bert van Hunenstijn lag het accent meer op het verdedigen en hij wist met zijn capaciteiten juist doelpunten te voorkomen. Bert heeft inmiddels de nodige voetbalclubs getraind, waaronder ook het Vlaggenschip van DVS’33 Ermelo en met succes. Onlangs loodste Bert zijn huidige club HHC Hardenberg weer wat hoger op de ranglijst van de Tweede Divisie middels een 1-0 zege op het altijd lastig te bespelen Excelsior Maassluis. Daarmee heeft de ploeg van Bert van Hunenstijn zich gevestigd op een fraaie gedeelde vierde plaats in de stand van de Jack’s League.

Mike van Hunenstijn
Mike van Hunenstijn heeft zowel wat trekjes van zijn opa als van zijn vader in zijn spel zitten. Hij is al geruime tijd steun en toeverlaat in het elftal van de DVS 2 speler/trainer Jeroen Ham en zijn stafsecondanten Tom van Steden en Christian Huisman. Mike maakt zich al ruim vier jaar lang zeer verdienstelijk als Videoanalist bij DVS. Mike was als kleine jongen bijzonder fanatiek en kon al een behoorlijk potje voetballen. Van opgeven was bij hem absoluut geen sprake en dat aspect moet hij ongetwijfeld van zijn opa Gijs en zijn vader Bert hebben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen