DVS’33 Ermelo treft partner Vitesse in achtste bekerfinale KNVB

Foto: archief Theo Aalten

DVS’33 Ermelo is bij de loting voor de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi gekoppeld aan eredivisionist Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld op 18, 19 of 20 januari 2022 in het Arnhemse Gelredome. Thuisclub Vitesse zal spelen in het ‘eigen’ geelzwarte shirt, zodat DVS zal moeten aantreden in het reservetenue.

Van Bram Burggraaff.

Winnaar naar kwartfinale
Tevens werd er bij loting bepaald welke clubs er in de kwartfinales, die drie weken later zullen plaatsvinden, een thuiswedstrijd spelen. Daar kwam uit dat de winnaar van Vitesse – DVS’33 Ermelo een uitwedstrijd speelt. De Ermelose derde divisionist werkt als convenant-club op het gebied van opleiden van jeugdspelers nauw samen met de Betaald Voetbal Organisatie uit Arnhem.

Vrijgeloot
DVS’33 Ermelo was vrijgeloot voor de eerste voorronde, omdat het zich in 2020 al voor de eerste ronde had geplaatst, maar toen vanwege Corona de thuiswedstrijd tegen Willem 11 werd afgelast. Op 21 september 2021 overleefde de Ermelose derde divisionist de tweede voorronde thuis tegen Noordwijk.

Spectaculair duel
In een spectaculaire duel tegen de tweede divisionist won DVS’33 na een 2-2 eindstand de penaltyserie met 4-2. In de tweede ronde werd eerste divisionist Eindhoven zeer verrassend met 2-1 verslagen en afgelopen donderdagavond won de Ermelose ploeg met 0-2 bij hoofdklasser Achilles Veen.

Historische plaatsing
Vanwege de mist werd deze wedstrijd ruim 40 minuten gestaakt, maar leverde uiteindelijk wel de historische plaatsing van DVS voor de achtste finale op. Vitesse bereikte de achtste finale door met 2-1 te winnen van Sparta. De Arnhemmers hebben éénmaal de KNVB beker gewonnen, toen het in 2017 met 0-2 won van AZ in de Rotterdamse Kuip.

De wedstrijden
De wedstrijden in de achtste bekerfinale zijn: NAC – PEC Zwolle, FC Twente – AZ, Ajax – Excelsior Maassluis, RKC – ADO Den Haag, PSV – Telstart, Heerenveen – Go Ahead Eagles, Vitesse – DVS’33 Ermelo, FC Groningen – NEC.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen