Bekersprookje DVS’33 Ermelo duurt voort ondanks mist

In een wedstrijd die deed denken aan de historische Ajax – Liverpool in de mist schreef DVS’33 Ermelo donderdagavond 16 december ook geschiedenis door de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi te bereiken. In een bizar duel werd met 0-2 gewonnen van Hoofdklasser Achilles Veen.

De wedstrijd werd in de 67e minuut gestaakt, vanwege het slechte zicht. Na ruim 40 minuten besloot scheidsrechter Timmer het duel, dat rechtstreeks werd uitgezonden op ESPN, te hervatten, maar het spel bleef moeilijk te volgen.

Mogelijke tegenstanders voor DVS’33 in de achtste finale zijn: De eredivisionisten RKC, FC Twente, AZ, Vitesse, FC Groningen, Go Ahead, PSV, Ajax, PEC Zwolle, NEC, uit de eerste divisie Telstar en NAC en als enige amateurclub Tweede Divisionist Excelsior Maassluis, dat verrassend met 0-1 won bij FC Emmen.

Door Bram Burggraaff.

Spectaculair
De wedstrijd begon spectaculair. Al in de zesde minuut opende DVS’33 Ermelo de score. Tarik Evre bereikte van eigen helft Adriaan Kruisheer en uit diens voorzet kopte de mee opgekomen Nicky van Hilten de 0-1 binnen. In de 9e minuut kreeg Zahin Moghal van dichtbij de kans om gelijk te maken, maar DVS-doelman Daan Huiskamp was alert.

Aantrekkelijke wedstrijd
Een minuut later werd Adriaan Kruisheer op aangeven van Benjamin Roemeon gevaarlijk, maar doelman Jordy Zielschot verwerkte de bal tot corner. Het bleef een aantrekkelijke wedstrijd, waarin de thuisploeg DVS het spel liet maken, maar zeker niet ongevaarlijk was.

Eenvoudig keren
Na ruim een kwartier spelen brak Remon Koenen door de Ermelose defensie, maar weer redde Huiskamp. In de 26e minuut werden de gasten weer gevaarlijk. Ali Akla zette met een steekpass Adriaan Kruisheer vrij voor de keeper, maar de hoek was te moeilijk voor de DVS-spits en doelman Zielschot kon de bal eenvoudig keren.

Hoofdrol voor Daan Huiskamp
Vervolgens eiste Daan Huiskamp een hoofdrol voor zich op. In de 36e minuut redde de doelman van DVS’33 bij een gevaarlijke kopbal van Thomas de Man en twee minuten later wist Huiskamp een goed schot van Remon Koenen nog tot corner te werken.

Voorsprong vergroot
DVS’33 Ermelo begon sterk aan de tweede helft en vergrootte al na drie minuten de voorsprong. Benjamin Roemeon brak door op de linkervleugel en zette de bal scherp voor. De instormende Ali Akla werd vervolgens geen strobreed in de weg gelegd om de 0-2 binnen te schieten.

Uit de kruising
In de 51e minuut waren de gasten dichtbij de beslissing. Een volley van Maarten van Dijk werd door Benjamin Roemeon met het hoofd verlengd, maar doelman Zielschot wist de bal nog net uit de kruising te tikken.

Defensie staat als een huis
Hierna voerde Achilles Veen de druk op, maar net als de bekerwedstrijd in de eerste ronde tegen eerste divisionist Eindhoven stond de Ermelose defensie, met aan het hoofd de 36-jarige doelman Daan Huiskamp, als een huis.

Gevaarlijke kopbal
Na de hervatting was DVS’33 met Benjamin Roemeon in de 78e en 86e minuut dichtbij de beslissing, maar doelman Zielschot stond steeds op de goede plaats. Achilles Veen probeerde in de slotfase nog met de macht der wanhoop de aansluitende treffer te scoren, maar verder dan een gevaarlijke kopbal, die via invaller Quincy Veenhof over het doel ging, kwam de thuisploeg niet.