Pieten trainen Dribbels, Bambino’s en F-League van DVS’33 Ermelo

Foto: Mariska Haaima

Zaterdag 4 december waren de Pieten op pad om een training bij DVS’33 Ermelo te verzorgen. Op het hoofdveld was een Coronaproof-parcours uitgezet voor de voetballertjes van Dribbels, de Bambino’s en de F-League.

Van Bram Burggraaff.

Pieten assisteren
In totaal zo’n 35 kinderen van 3 tot en met 7 jaar leerden de technieken die ze nodig hebben om Pieten te kunnen assisteren, zoals trucs, snelheid, mikken, vangen, samenwerken en balanceren.

Enthousiast
De technieken werden geoefend in zes vakken: Over de daken rennen, pakjesdieven vangen, goochelen met pakjes, snelheid, samenwerken en mikken. De kinderen, verkleed als hulppiet, waren enthousiast en soms ook een beetje gespannen.

Met cadeau naar huis
Dat laatste gold ook voor de ouders en grootouders, die op gepaste afstand aanwezig waren. Natuurlijk was er halverwege ook tijd voor een versnapering met pepernoten en limonade. Na afloop gingen de kinderen huiswaarts met een cadeau van de Pieten. Het was een klein formaat leren bal om de trucjes thuis verder te oefenen.

Perfecte organisatie
Het succes van de training was mede te danken aan een perfecte organisatie van de jeugdcommissie van DVS, enthousiaste (hulp)pieten en andere medewerkers. Ook de ouders en grootouders langs het parcours waren zeer betrokken. De Pieten genoten ook dit jaar weer bij DVS en hebben daarom besloten hun contracten voor het volgend jaar te verlengen om ook dan voor veel plezier te zorgen bij de kinderen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen