EFC’58 Ermelo geeft overwinning in slotfase weg

EFC’58 heeft zaterdag 27 november de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld afgesloten met een 3-3 gelijkspel, nadat het in de slotfase een 1-3 voorsprong verspeelde. De Ermelose vierdeklasser is koploper met 18 punten uit 9 wedstrijden, maar de stand is wel heel erg vertekend.

Heerde, dat opnieuw niet in actie kwam, staat op de tweede plaats met 16 punten uit 6 wedstrijden, dus heeft inmiddels drie wedstrijden minder gespeeld dan de Ermelose ploeg. EFC-trainer Carl Adventurin verwacht dat de KNVB de competitie binnenkort gaat stilleggen. Het verschil in aantal gespeelde wedstrijden wordt steeds groter. Bovendien kan er ’s avonds niet meer getraind worden.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Zeer matig
De eerste helft was van beide kanten zeer matig. EFC kreeg nog wel drie goede mogelijkheden tegenover één kans voor de thuisploeg. De rust ging in met een 0-0 stand.

Slagvaardiger
In de tweede helft waren de gasten wel slagvaardig en in de 56e minuut opende Jorick Priem de score met een schot in de verre hoek, 0-1. EFC’58 vergrootte in de 70e minuut de voorsprong. Na een overtreding op Jorick Priem benutte Jeremy Loos de toegekende penalty: 0-2. Zeven minuten later scoorde de thuisploeg uit een vrije trap de aansluitende 1-2. In de 80e minuut schoot Jorick Priem de 1-3 hoog in de kruising, waarmee de marge van twee treffers weer hersteld was.

Spannend
Vijf minuten voor tijd werd het weer spannend, toen een vrije trap voor Wapenveld net over de middellijn zonder door iemand te worden aangeraakt in het EFC-doel verdween: 2-3. In de allerlaatste minuut van de vijf minuten extra tijd ging de bal op de stip.

Cadeautje
De scheidsrechter had een handsbal geconstateerd van een Ermelose verdediger, die echter volhield dat de bal zijn gezicht had geraakt. Het mocht EFC niet baten en de thuisploeg pakte het cadeautje dankbaar uit door de strafschop te benutten, waardoor de eindstand 3-3 werd.