EFC’58 Ermelo deelt de punten met Veluwse Boys

EFC’58 heeft zaterdag 20 november de thuiswedstrijd tegen Veluwse Boys afgesloten met een 4-4 gelijkspel. De Ermelose vierdeklasser blijft koploper met 17 punten uit 8 duels, maar zag Harskamp dat met 4-1 won van WZC Wapenveld tot op één punt naderen.

De stand op de ranglijst geeft een zeer vertekend beeld, omdat er inmiddels tussen veel ploegen een groot verschil in gespeelde wedstrijd is ontstaan. Zo heeft Heerde, dat opnieuw niet in actie kwam omdat de dorpsderby tegen SEH werd afgelast, pas vijf keer in actie waarin het 13 punten verzamelde.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Knotsgekke eerste helft
In een knotsgekke eerste helft werd er zevenmaal gescoord. Veluwse Boys opende na drie minuten de score uit een vrije trap. In de 8e minuut werd het gelijk; Gerjan van den Ham bediende Jorick Priem, die de Garderense keeper omspeelde en 1-1 scoorde. Twee minuten later kwam de ploeg uit Garderen weer op voorsprong.

Gevloerd
EFC’58 boog de achterstand om in een 3-2 voorsprong door treffers van Gerjan van den Ham in de 30e en 35e minuut. Vijf minuten later werd Nick Zandstra in het zestienmetergebied gevloerd, waarna Jeremy Loos vanaf de penaltystip 4-2 scoorde voor de thuisploeg.

Balverlies
EFC’58 wist de marge van twee doelpunten niet vast te houden, want op slag van rust werd het 4-3, toen Veluwse Boys profiteerde van slordig balverlies bij de Ermelose ploeg.

Onmachtig
In de tweede helft was de thuisploeg aanvallend onmachtig. Na een uur spelen scoorde Veluwse Boys de 4-4 gelijkmaker en daar bleef het bij.

Zaterdag
Komende zaterdag gaat EFC’58 op bezoek bij WZC Wapenveld, dat met dertien punten uit zes duels op de zesde plaats van de ranglijst staat.