DVS’33 Ermelo verliest van zeer effectief Stedoco

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 20 november ondanks beter veldspel in de tweede helft met 3-1 verloren van een zeer effectief Stedoco, dat drie kansen kreeg en driemaal scoorde. De Ermelose derde divisionist is gezakt naar de zesde plaats van de ranglijst met 20 punten uit 12 duels.

Middenmoter Stedoco kwam in de voorafgaande twee wedstrijden (thuis tegen VVSB en uit tegen Barendrecht) niet in actie vanwege Corona-besmettingen binnen de Hoornaarse selectie. DVS was bezig aan een uitstekende reeks met 13 punten uit de laatste 5 duels.

Door Bram Burggraaff.

Al in de tweede minuut
Stedoco opende al in de tweede minuut de score. Ex-RKC speler Ingo van Weert kopte bij de eerste paal een mooi aangesneden vrije trap van Guytano Dos Santos binnen: 1-0. De thuisploeg liet vervolgens DVS het spel maken, maar echte kansen leverde dat niet op.

2-0
In de 32e minuut kwam Stedoco op 2-0. Daar ging weer een standaardsituatie aan vooraf. Na een korte corner van Ingo van Weert werd de bal door Guytana Dos Santos hoog voor het doel gebracht en bij de tweede paal ingekopt door Steven Edwards.

Gevaarlijk
In de 38e minuut werd DVS voor de eerste keer gevaarlijk. Maarten van Dijk bereikte met een prima pass Benjamin Roemeon, maar diens inzet werd door Stedoco-doelman Petar Stoskovic knap tot corner verwerkt.

Op jacht
DVS begon goed aan de tweede helft. Na vier minuten bereikte de na rust ingevallen Stef Nijland de inlopende Nicky van Hilten, die de aansluitende 2-1 binnenschoot. De gasten gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar het was Stedodo dat in de 58e minuut 3-1 scoorde.

Bijzonder veel pijn
Olivier Pilon deed zijn oude ploeg bijzonder veel pijn door vanuit het niets de bal op schitterende wijze over doelman Daan Huiskamp te stiften en daarmee de marge weer op twee treffers te brengen.

Net naast
In de 63e minuut werd Benjamin Roemeon gevaarlijk, maar zijn inzet werd geblokt en in de rebound schoot Adriaan Kruisheer net naast het lege doel. Schietkansen voor Roemeon (69e minuut), Nassim el Ablak (71e minuut) en Stef Nijland (73e minuut) leverden geen treffer op.

DVS speelt komende zaterdag opnieuw een uitwedstrijd, als het op bezoek gaat bij Barendrecht, dat vanwege coronaverdenkingen binnen de selectie, afgelopen zaterdag niet in actie kwam uit tegen DOVO.

Vertekend beeld
Ook de wedstrijden daarvoor, thuis tegen Stedoco en uit tegen VVOG werden afgelast. Dat levert op de ranglijst een vertekend beeld op; Barendrecht staat nu op de12e plaats met 13 punten uit 10 duels.