Jeugd waterpolo ZEW Ermelo wint streekderby tegen Nunspeet

Rosamé de Vree die doelpunt nummer 5 scoort voor ZEW.
Rosamé de Vree die doelpunt nummer 5 scoort voor ZEW.
Foto: ZEW Ermelo

Het onder de 17 waterpolo jeugd team van de Ermelose zwemvereniging ZEW blijft zich handhaven, na een overtuigende overwinning op Nunspeet, in de top van de competitie. Met een wedstrijd minder gespeeld staat ZEW op een mooie tweede plaats, dicht achter DWK uit Barneveld die een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Dit bericht ZEW Ermelo.

Uitblinker
In de eerste periode kwam ZEW in 24 seconden, met de snel doelpunt, op een 1-0 voorsprong. Verder hielden beide teams elkaar in evenwicht. Keeper Job Calis blonk een aantal keren uit door snel te reageren en zodoende zijn doel leeg te houden.

Geen gaten vallen
In de tweede periode veranderde er niet veel aan het beeld van de wedstrijd. Verdedigend liet ZEW geen gaten vallen. Nunspeet kon moeilijk de mid-voor benaderen, en de keren dat het lukte reageerde de thuisploeg adequaat door een passing te onderscheppen. ZEW kwam zelf nog twee keren aan scoren toe, 3-0.

Sterk spelend
In de derde periode wist de sterk spelende Lucas Polinder via een strafworp het doel te vinden, 4-0.

Heer en meester
Ook in de vierde periode was ZEW heer en meester over de wedstrijd. De scherp oplettende Rosamé de Vree brak uit en verraste de keeper van Nunspeet met een fraai doelpunt in het voordeel van de thuisploeg, 5-0. Coaches Peter Haverlag en Sander de Fluiter konden tevreden terugkijken op een mooie waterpolo avond waar de door hun bedachte tactiek zeer goed uitpakte tegen Nunspeet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen