EFC’58 Ermelo wint van SDS’55 en is koploper in de Vierde Klasse C

EFC’58 heeft zaterdag 6 november in Wekerom met 0-3 gewonnen van SDS’55. Het was de derde overwinning op rij voor de Ermelose vierdeklasser, die nu koploper is in de Vierde Klasse C met 16 punten uit 7 duels (doelsaldo 28 voor en 7 tegen). Heerde staat met 13 punten op de tweede plaats, maar speelde wel 2 wedstrijden minder; hun duel tegen Barneveld werd afgelast wegens Corona-klachten bij de bezoekers.

Van Bram Burggraaff, met foto’s van Dimitri Steijlen.

Iets dominanter
EFC’58 was voor rust iets dominanter dan SDS’55 en kreeg in het eerste kwartier al enkele mogelijkheden. Het kwam echter heel goed weg, bij de eerste grote kans voor de thuisploeg in de 18e minuut, waarbij de bal op de lat kwam. Een doelpunt voor SDS was weliswaar tegen de verhouding in geweest, maar had wel kunnen leiden tot een ander wedstrijdverloop.

Mooie pass
Dat gebeurde echter niet en het was EFC’58 dat in de 35e minuut de score opende. Mika Schuur zette met een mooie pass Jorick Priem vrij voor de Wekeromse keeper, die geen antwoord had op de inzet van de Ermelose topscorer: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

Definitief
In de tweede helft kwamen de gasten al in de 53e minuut op 0-2. Na een aanval over veel schijven speelde Gerjan v.d. Ham zijn direct tegenstander uit en schoot de bal vervolgens in het lege doel. Twee minuten later werd het duel definitief beslist.

Prima overwinning
Een speler van SDS’55 maakte hands binnen het strafschopgebied en de bal ging op de stip, waarna Jeremy Loos de toegekende strafschop benutte. EFC-trainer Carl Aventurin: “Het was een prima overwinning op een ploeg, waarvan we twee seizoenen geleden nog met 6-0 verloren. Mijn ploeg is sindsdien enorm gegroeid.’’

Zaterdag 20 november
Na een vrij weekend speelt EFC’58 op zaterdag 20 november thuis tegen Veluwse Boys. De ploeg uit Garderen versloeg afgelopen zaterdag EZC’84 met 5-0 en staat met 13 punten uit 6 duels op de vierde plaats. Het duel op sportpark ‘De Zanderij’ begint om 14.30 uur.