Zicht voor DVS’33 Ermelo op derde ronde KNVB Beker

DVS’33 Ermelo boekte  in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi een historische bekerwinst tegen BVO Eindhoven.
DVS’33 Ermelo boekte in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi een historische bekerwinst tegen BVO Eindhoven.
Foto: archief Theo Aalten

Zaterdagavond 30 oktober is er geloot voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Voor die loting waren de twee trainers uitgenodigd, die zich ten koste van een profclub voor die ronde gekwalificeerd hadden.

Door Joop Tomassen.

Balletjes trekken
Tweededivisionist Spakenburg deed dat ten koste van FC Dordrecht (3-0) en DVS via FC Eindhoven. Peter Wesselink trok de thuisspelende club en Eric Meijers de bezoekende club. De DVS-trainer liet zich voor de loting vergezellen door teammanager André Dul, publiekslieveling Benjamin Roemeon en aanvoerder Tarik Evre. De oefenmeester in Ermelose dienst trok met zijn tweede balletje Achilles Veen uit de koker en Eric Meijers koppelde DVS daaraan. Een haalbare tegenstander, hoewel de ambitieuze Hoofdklasser uit het Brabantse Veen niet te onderschatten is. De Veense club schakelde in de eerste ronde zondagderdedivisionist Unitas uit Gorinchem uit. De aspiraties van de Brabanders zijn nog niet af te lezen uit de stand in de Hoofdklasse A, waar zij op het moment van de loting een 13e plaats innemen. Speeldata voor de tweede ronde zijn 14, 15 of 16 december.

Haalbare loting
Voor de amateurclubs, die zich kwalificeerden voor de tweede ronde, geldt over het algemeen het volgende scenario; eerst nog een amateurclub en in de derde ronde tegen een club uit de traditionele top-3. Wesselink en Meijers bedienden de geelzwarten op hun wenken. Als derde balletje haalde de DVS-trainer Achilles Veen uit de bowl, waarna de coach van Spakenburg de Ermelose Derdedivisionist daaraan koppelde. Een haalbare loting voor de equipe van Peter Wesselink. Achilles Veen heeft een selectie, dat promotie naar de Derde Divisie ambieert. De Brabanders waren een seizoen (’94-’95) tegenstander van DVS en de Ermeloërs konden toen niet winnen van Achilles. In Veen werd het 3-1 en in Ermel0 1-1. Een uitgemaakte zaak is het voor de geelzwarten dus zeker niet, maar de derde ronde lonkt voor de Ermeloërs en dat zou absolute clubhistorie zijn.

Overige wedstrijden
De overige wedstrijden zijn: Ajax-Barendrecht, Harkemase Boys-RKC, FC Emmen-Excelsior Maassluis, ADO-Den Haag-Gemert, Telstar-Spakenburg, sc Cambuur-NEC, FC Twente-Feyenoord, Excelsior-FC Groningen, Go Ahead Eagles-Roda JC, PSV-Fortuna Sittard, AZ-Heracles, PEC Zwolle-MVV Maastricht, NAC FC Utrecht en Vitesse-Sparta Rotterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen