EFC’58 Ermelo boekt ruime zege op Prins Bernhard

EFC’58 boekte vandaag, zaterdag 30 oktober, een ruime zege op Prins Bernhard. Het werd maar liefst 8-0 voor de ploeg van hoofdtrainer Carl Aventurin.

Door Ed Bok, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

EFC de betere ploeg
De thuisploeg, derde op de ranglijst, ontving Prins Bernhard uit Uddel dat twaalfde stond met drie punten dankzij een 5-1 overwinning op Barneveld en 4 nederlagen. EFC’58 was dan ook vanaf het begin van de wedstrijd de betere ploeg. Maar het duurde toch ruim twintig minuten alvorens het klassenverschil met een goal werd beloond. Het was tot die tijd iets te gehaast en in de eindpass slordig. Een uitstekende actie van Jorick Priem die op snelheid het strafschop- gebied in soleerde leverde een penalty op nadat Jorick Priem onderuit werd gehaald. Jeremy Loos benutte de strafschop door de keeper in de linkerhoek te verschalken.

Uitstekend leidende scheidsrechter
Na de goal begon het ook beter te lopen bij de Ermeloers en was het Nick Zandstra die na een goede combinatie wist te scoren. Even leek de assistent-scheidsrechter van Prins Bernhard roet in het eten te gooien door voor buitenspel te vlaggen. Maar de uitstekend leidende scheidsrechter keurde de goal op eigen waarneming terecht toe. Voor rust bepaalden Jorick Priem en Hicham Zekhnini de stand op 5-0.

Hattrick
Na rust duurde het twintig minuten alvorens er weer gescoord werd. Een vrije schop werd door Nick Zandstra perfect binnengeschoten. EFC’58 zette opnieuw druk, maar werd wat slordig in de passing en leed ook balverlies. De defensie stond echter als een huis en gaf niets weg. Uiteindelijk werd het 8-0 na wederom een goal van Nick Zandstra die daarmee een hattrick scoorde.

De ploeg van hoofdtrainer Carl Aventurin, nu tweede op de ranglijst, speelt volgende week zaterdag een uitwedstrijd spelen tegen SDS’55 dat vandaag nipt met 1-0 verloor van Veluwse Boys.