DVS’33 Ermelo boekt historische bekerwinst tegen BVO Eindhoven

DVS’33 Ermelo boekte  in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi een historische bekerwinst tegen BVO Eindhoven.
DVS’33 Ermelo boekte in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi een historische bekerwinst tegen BVO Eindhoven.

DVS’33 Ermelo heeft dinsdagavond 26 oktober voor een sensatie gezorgd door in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi met 2-1 te winnen van eerste divisionist Eindhoven. Het was een historische overwinning, want nooit eerder slaagde de Ermelose club erin om in het bekertoernooi een Betaald Voetbal Vereniging te verslaan.

Grote man bij DVS was Benjamin Roemeon, die beide Ermelose doelpunten voor zijn rekening nam. Er was ook een glansrol weggelegd voor doelman Daan Huiskamp, die pas in de allerlaatste minuut een tegentreffer moest incasseren, maar toen was het licht al uitgegaan bij de Eindhovenaren.

Door Bram Burggraaff.

Diagonaal schot
Eindhoven zocht vanaf het begin de aanval, maar verdedigend stond het de hele wedstrijd als een huis bij DVS. De thuisploeg loerde op de counter en met succes, want in de negende minuut opende het al de score. Doelman Daan Huiskamp bereikte met één van zijn uitstekende uittrappen Benjamin Roemeon, die op rechts goed doorging en met een diagonaal schot Eindhoven-doelman Nigel Beltrams het nakijken gaf: 1-0.

Treffer voorkomen
De bezoekers probeerden zo snel mogelijk de schade te herstellen en in de 19e minuut kreeg Jort van der Sande een goede schietkans, maar Daan Huiskamp wist een treffer te voorkomen. Een minuut later dook Charles Andreas Brym vrij op voor de keeper van DVS, die opnieuw knap redde.

Geen krimp
Eindhoven had het meeste balbezit, maar de defensie van de thuisploeg gaf geen krimp. Bij een Ermelose counter in de 35e minuut zorgde Benjamin Roemeon opnieuw voor gevaar. De snelle aanvaller bereikte Quincy Veenhof, die zijn inzet rakelings voorlangs zag gaan.

Vrijwel onmogelijk
DVS begon uitstekend aan de tweede helft en vergrootte al na twee minuten de voorsprong. Benjamin Roemeon soleerde vanaf links het zestienmetergebied in en schoot uit een vrijwel onmogelijk hoek op het doel. Doelman Betrams verkeek zich echter volledig op de bal, die in de korte hoek verdween: 2-0.

Voortreffelijk
Daarna zocht Eindhoven massaal de aanval en DVS moest zich beperken tot verdedigen, wat het overigens voortreffelijk deed. Er werden nauwelijks kansen weggegeven en doelman Huiskamp stond steeds op de goede plaats. DVS-trainer Peter Wesselink bracht Hayri Pinarci, Hassim El Ablak en Stijn Schipper in het veld voor Quincy Veenhof, Lars Dekker en Maarten van Dijk.

Staande ovatie
De Ermelose ploeg bleef onverzettelijk en met veel inzet de voorsprong verdedigen. De volledig leeg gespeelde Benjamin Roemeon kreeg bij zijn wissel een staande ovatie van de ruim 1200 enthousiaste Ermelose supporters. In de slotfase voerde Eindhoven de gasten de druk verder op, maar pas de zevende minuut van de extra tijd lukte het Jasper Dahlhaus 2-1 te scoren.

Historische overwinning
Toen was het echter te laat, want de gasten mochten nog wel aftrappen, maar direct daarna klonk het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Timmer. Na afloop werd deze historische overwinning uitgebreid gevierd door de spelers, de technische staf en de uitzinnige supporters van DVS.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag thuis de topper tegen Sparta Nijkerk, dat met 20 punten uit 9 duels de ranglijst aanvoert in de derde divisie. Bij winst verkleint de Ermelose ploeg de achterstand op de koploper tot drie punten.