Collectief Dindoa Ermelo verslaat Wit Blauw uit Kampen

De hoofdmacht van Dindoa vindt aansluiting bij de top in de Overgangsklasse.
De hoofdmacht van Dindoa vindt aansluiting bij de top in de Overgangsklasse.
Foto: dindoa.nl

Dindoa heeft zaterdag 23 oktober de thuiswedstrijd tegen Wit Blauw uit Kampen met 24-17 gewonnen. De Ermelose korfbalclub staat op de vierde plaats met acht punten uit zeven duels en heeft slechts één punt minder dan KVA en Tweemaal Zes, die op de tweede en derde plaats van de ranglijst staan.

Van Bram Burggraaff.

Feller
Wit Blauw opende de score, maar Dindoa vond snel het antwoord. Vervolgens ging het gelijk op tot 3-3. De gasten waren feller en speelden een hoger baltempo dan de thuisploeg, wat resulteerde in een 3-6 voorsprong. Bij die stand haalde de coach van Dindoa zijn ploeg even naar de kant voor een time-out.

Peptalk
Na een korte peptalk ging het tempo bij de Ermelose ploeg omhoog en wist men dankzij goed uitgespeelde kansen en mooie scores de achterstand om te buigen naar een mooie 8-6 voorsprong. Wit Blauw had moeite het tempo bij te benen en zo kon Dindoa met gevarieerd spel de score uitbreiden naar 12-8 bij rust.

Klein opstootje
De thuisploeg begon goed aan de tweede helft en vergrootte de voorsprong met een benutte strafworp en afstandsschot naar 14-9. De bezoekers raakten wat gefrustreerd en bij een felle strijd om de bal tussen twee heren ontstond een klein opstootje, wat echter door het arbitrale duo in de kiem werd gesmoord.

Lange aanvallen
De rebound was goed verzorgd bij Dindoa, waardoor er regelmatig lange aanvallen waren en de stand verder uitgebouwd kon worden. Wit Blauw wist af en toe mee te scoren, maar het waren vooral de Ermelose korfballers die de korf goed wisten te vinden.

Fraaie eindstand
Bij de stand van 22-15 bracht de coach A-junior Victoria Vrancken in voor Daphne van den Berg, die met zeven doelpunten haar stempel op de wedstrijd had weten te drukken. Daarnaast zorgde vooral het collectief van Dindoa, waar elke speler tot scoren kwam, voor de fraaie 24-17 eindstand.

Doelpunten Dindoa: Bjarne (1), Roy (1), Ellen (2), Naomi (3), Saskia (3), Lars (3), Tom (4), Daphne (7).

Dindoa 2 deed goede door voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste team met 18-14 van Wit-Blauw 2 te winnen.

Zaterdag
Komende zaterdag speelt Dindoa de laatste veldwedstrijd, als Tweemaal Zes op bezoek komt. De ploeg uit Maartensdijk verloor afgelopen zaterdag met 20-12 van koploper DOS. De Ermelose korfballers gingen in de eerste competitiewedstrijd met 18-14 onderuit tegen Tweemaal Zes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen