KC Ermelo zaalkorfbalkampioen na glansrijke zege op Animo

KC Ermelo is dolblij met het behaalde kampioenschap.

KC Ermelo werd op 14 februari 1998 zaalkorfbalkampioen van de eerste klasse A van Midden Nederland. De Ermelose korfbalvereniging hield in 2016 op te bestaan. In de 108e aflevering van de Ermelose Sportartikelen uit de oude doos een verslag van donderdag 19 februari 1998 van de kampioenswedstrijd tegen Animo uit Geldermalsen.

KC Ermelo heeft de thuiswedstrijd tegen Animo uit Geldermalsen met glans gewonnen en is kampioen van de eerste klasse A van Midden Nederland geworden. De Betuwenaren, die op de tweede plaats stonden, werden met een 18-11 nederlaag naar huis gestuurd. Met nog één wedstrijd te gaan, heeft KC Ermelo vier punten voorsprong op de nummers twee, Animo en Revival. KC Ermelo promoveert naar de derde klasse district van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV). In de veldcompetitie spelen de Ermeloërs al in deze klasse.

Door Bram Burggraaff.

Nerveus
De ploeg van coach Jan Nierkes begon nerveus en Animo kwam in de eerste minuut al op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg scoorde tweemaal, maar de gasten kwamen direct weer langszij: 2-2. Door vijf Ermelose doelpunten op rij werd een bres geslagen (7-2). Beide clubs maakten in de eerste helft nog één doelpunt, zodat de ruststand 8-3 was.

Superieur
Na rust vergrootten de Ermeloërs de voorsprong naar 11-3. Een benutte strafworp van Animo bracht de stand op 11-4. KC Ermelo speelde superieur en liep uit naar 15-4 met nog veertien minuten te spelen. De winst en het kampioenschap waren binnen. In het laatste deel van de wedstrijd verslapte het spel van de Ermelose korfballers en konden de gasten nog zevenmaal scoren, terwijl de thuisploeg daar slechts drie doelpunten tegenover zette. Einduitslag derhalve 18-11, en de dik verdiende overwinning was een feit.

Compliment
KC Ermelo trainer Jan Nierkes verklaarde na afloop: “Tegen een hard spelend Animo hebben mijn spelers zich redelijk goed in bedwang gehouden. Verdedigend werd heel goed gespeeld en dat is een compliment waard.’’ Doelpunten KC Ermelo: Maikel Bouthoorn en Edwin Elfrink elk 5x, John Beumer 3x, Arrianne Aartsen 2x, Dennis Klomp, Corina Verhoef en Marcelle Bosch elk 1x. KC Ermelo speelt komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd in Barneveld tegen Revival uit Terschuur; aanvang 21.50 uur.

G-team
Het G-team van KC Ermelo won afgelopen zaterdag van het G-team van Atelante uit Apeldoorn met 6-4. De Ermelose ploeg kwam al snel met 2-0 voor, maar de gasten maakten gelijk. De thuisploeg scoorden weer en gingen met een 4-2 voorsprong de rust in. In de tweede helft scoorden beide ploegen nog tweemaal, zodat de eindstand 6-4 werd in het voordeel van KC Ermelo. Het was een sportieve wedstrijd, waarin om iedere bal gevochten werd. Scheidsrechter Gert Bartels hield de touwtjes stevig in handen en reikte na afloop prachtige medailles uit aan de spelers. Bij het G-team van KC Ermelo speelden: Andrea, Gerdien, Marja, Nel, Petra, Jaap, Jan, Ruud en Ton (voor spek en bonen).