Eerste Ermelose MTB tocht na lange pauze een groot succes

Foto: Veluwse Wieler Vereniging

De Veluwse Wieler Vereniging heeft na 22 maanden stilstand door Corona afgelopen zaterdag eindelijk weer een Ermelose MTB tocht gehouden. Deze oktober-versie kende ook de 100 kilometer marathon ‘Veluws Taaiste’.

Van Bram Burggraaff.

Afwisselende routes
In goed overleg met de terreinbeheerders waren er afwisselende routes uitgezet van 30, 45, 60 en de genoemde 100 kilometer door de prachtige bossen, de heide en het buitengebied van Ermelo. Bredere paden werden afgewisseld met singletracks.

Ruim 900 deelnemers
Ruim 900 deelnemers verschenen aan de start. De goede communicatie vooraf voorkwam dat men aan de verkeerde kant van de afgezette rotonde Leuvenumseweg terecht kwam. Onder schitterende weersomstandigheden konden de deelnemers de routes rijden. De zwaarte van een MTB tocht wordt voor een groot deel bepaald door het weer, met name ook op de dagen voorafgaand aan de start.

Veluwse Wieler Vereniging

Uitstekend verzorgd
De deelnemers werden uitstekend verzorgd op de centrale verzorgingspost bij de Ermelose Schaapskooi en voor ‘Veluws Taaiste’ was een extra verzorgingspost ingericht op de Stakenberg. De mist trok snel op en in de middag scheen de zon volop.

Zonder incidenten
Aan de veiligheid werd veel aandacht besteed met EHV-posten en verkeersregelaars. De tocht verliep zonder incidenten en eindigde op het terras van vertrouwde start- en finishplaats ‘De Muzenhof’ aan de Leuvenumseweg.

Lange pauze
De lange pauze sinds december 2019 leidde niet tot een minder goede organisatie. Die stond als een huis. Op zaterdag 13 november wordt de tocht opnieuw verreden. Alle informatie is te vinden op de website van de Veluwse Wieler Vereniging www.vwv-ermelo.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden