FC Horst Ermelo wint in Westervoort van AVW’66

De selectie van FC Horst seizoen 2021-2022.

FC Horst heeft zaterdag 9 oktober in Westervoort de uitwedstrijd tegen AVW’66 met 1-3 gewonnen. De Ermelose tweedeklasser steeg naar de zesde plaats van de ranglijst met zes punten uit drie wedstrijden.

Door Bram Burggraaff.

Moeizaam
De eerste helft verliep moeizaam voor FC Horst. Wel kreeg het al snel twee mogelijkheden, maar de eerste kans voor AVW’66 leverde gelijk een treffer op, waardoor de gasten in de 7e minuut tegen een 1-0 achterstand aankeken.

Knappe individuele actie
In het vervolg van de eerste helft speelde de Ermelose ploeg onrustig, maar scoorde wel in de 37e minuut de 1-1 gelijkmaker. Het was Paul van Prehn die een knappe individuele actie zelf doeltreffend afrondde.

Op voorsprong
Na rust een beter FC Horst, dat op zoek ging naar een voorsprong. Dat lukte pas in de 76e minuut, toen Thijs Kranenburg een door Ricardo Vliek doorgekopte bal oppikte en de 1-2 binnenschoot.

Maximaal resultaat
Zeven minuten later was het opnieuw Thijs Kranenburg, die ditmaal uit een harde voorzet van Lars van Wetering vanaf de rechtervleugel, de beslissende 1-3 scoorde. Het was een lastige middag met een maximaal resultaat voor FC Horst.

FC Horst ontvangt komende zaterdag Valleivogels. De ploeg uit Scherpenzeel verloor afgelopen zaterdag met 0-3 van koploper asv Dronten. Valleivogels staat nu op de twaalfde plaats van de ranglijst met 1 punt uit 3 wedstrijden.