EFC’58 Ermelo wint overtuigend in en van Achterveld

EFC’58 heeft zaterdag 9 oktober de uitwedstrijd tegen Achterveld SV met 0-3 gewonnen. De Ermelose vierdeklasser steeg naar de vierde plaats van de ranglijst met zes punten uit drie duels.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Stug
Achterveld bleek een stugge tegenstander die vroeg druk zette, waardoor EFC eerst niet goed aan voetballen toekwam. Na 20 minuten werd de ban gebroken; na een goede combinatie tussen Jeremy Loos en Jorick Priem schoot Jochem Dekker de 0-1 voor de Ermeloërs binnen. Dat was tevens de ruststand.

Lang spannend
In de tweede helft bleef het lang spannend, maar in de 68e minuut scoorde Gerjan van den Ham op aangeven van Jorick Priem de bevrijdende 0-2 voor de EFC’58. Vlak voor tijd bepaalde Muhsin Ibis de eindstand op 0-3 in het voordeel van de Ermelose gasten. Trainer Carl Aventurin: “Een keurige, zakelijke overwinning tegen een stugge tegenstander.’’

Oneven aantal
Vanwege het oneven aantal clubs in de vierde klasse C, speelde de titelkandidaat uit Heerde nog maar twee wedstrijden. Die werden beiden gewonnen, waardoor de Heerdenaren de tweede plaats op de ranglijst bezetten met zes punten uit twee wedstrijden.

EFC’58 speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Heerde, dat afgelopen zaterdag met 5-0 won van Prins Bernhard.