DVS’33 Ermelo wint ruim van VVOG in spectaculaire derby

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 9 oktober in een zeer spectaculaire derby voor zo’n 2000 toeschouwers met 5-0 gewonnen van VVOG. Het was de eerste thuisoverwinning van het seizoen voor de Ermelose Derde Divisionist, die met 13 punten uit 8 duels aansluiting heeft gevonden met de top vijf van de ranglijst.

DVS had wat goed te maken voor het eigen publiek, want in de eerste drie thuiswedstrijden werd slechts 1 punt gepakt dit in tegenstelling tot de vier uitwedstrijden, die 9 punten opleverden.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten.

De bovenliggende partij
DVS was voor rust de bovenliggende partij en opende in de 17e minuut verdiend de score. Quincy Veenhof rommelde zich met enkele onnavolgbare bewegingen door de Harderwijkse defensie, legde de bal voor zijn linkervoet en schoot fraai de 1-0 in de verre hoek.

Moedige reddingen
Twee minuten later leek DVS de voorsprong te vergroten; Tarik Evre kopte uit een vrije trap van Coen Vloedgraven raak, maar de assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Vervolgens zocht VVOG de aanval, maar doelman Daan Huiskamp voorkwam met enkele moedige reddingen de gelijkmaker.

In de weg
In de 37e minuut kreeg Quincy Veenhof binnen één minuut twee goede schietkansen, maar in beide gevallen lag oud-DVS keeper Paul Epping in de weg.

In één keer
VVOG begon uitstekend aan de tweede helft en in de 47e minuut kwam de thuisploeg heel goed weg, toen Pernelly Biya snoeihard op de lat schoot. De bezoekers bleven gevaarlijk, maar het was DVS dat in de 63e minuut op 2-0 kwam, toen een voorzet van Nicky van Hilten vanaf rechts Adriaan Kruisheer bereikte, die de bal in één keer vol op de slof nam en in de kruising zag verdwijnen.

Koek nog niet op
Drie minuten later ging de Harderwijkse defensie in de fout en kon Benjamin Roemeon met een fraaie lob 3-0 scoren. Daarmee was de Ermelose koek nog niet op want in de 79e minuut zorgde Maarten van Dijk op aangeven van Roemeon voor 4-0 en 7 minuten later werd het zelfs 5-0 door een treffer van invaller Stef Nijland.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen DOVO. De Veenendalers verloren afgelopen zaterdag met 2-0 bij SteDoCo en zijn nu hekkensluiter in de Derde Divisie met 5 punten uit 8 duels. De wedstrijd in Veenendaal begint om 15.00 uur.

KNVB bekertoernooi
Na een vrij weekend speelt DVS’33 Ermelo op dinsdag 26 oktober in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi thuis tegen Eindhoven, dat uitkomt in de Eerste Divisie. De wedstrijd begint om 20.00 uur. DVS plaatste zich voor het Hoofdtoernooi door in een spectaculaire wedstrijd Tweede Divisionist Noordwijk na een 2-2 eindstand via strafschoppen (4-2) te verslaan.