Roparun Team 93 Pauwenrunners/Polskamp komt 20.500 euro rijker terug in Ermelo

De 30e editie van de Roparun op 2 en 3 oktober; het Roparun Team 93 Pauwenrunners/Polskamp heeft het gered! Rond de klok van 18.00 uur vandaag, zondag 3 oktober, wachtte het team een warm welkom op het parkeerterrein van sportcentrum Calluna. Alle leden van het team arriveerden bij wijze van, met diep gevulde zakken. Want hun deelname heeft maar liefst 20.500,00 euro opgebracht voor mensen met kanker, ofwel: 

Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven

Met fotoreeks.

Warm welkom
Al ruim voor het afgesproken tijdstip stond een afvaardiging van Rotary Ermelo, voorzitter Patty van Vierzen, Willem Themmen en Saskia Hop, te wachten op de komst van hun lid: Wiert Omta, oud-burgemeester van Ermelo. Bovendien heeft de Rotary een bus van het team gesponsord. Ook Omta zijn vrouw Truus voegde zich bij het wachtende gezelschap. Daarnaast was Henk Benders, de echtgenoot van de teamcaptain Roparun Team 93 Pauwenrunners/Polskamp, Paula Benders, al net zo vroeg van de partij. Druppelsgewijs arriveerden ook vrienden en familieleden van Ermelose Roparun-kanjers.

Een afstand 304 km
Want het team voltooide maar liefst een afstand 304 km. Dat gebeurde door de leden in 2 teams te splitsen: team A en team B die elkaar afwisselden. Een team bestond uit fietsers en lopers. Elke loper werd begeleid door een fietser voor zich en achter zich als begeleiding. Fietsers legden tijdens de Roparun, die startte en finishte in Landgraaf, ongeveer 60 kilometer af, de lopers die elkaar afwisselden elke beurt ongeveer 1 kilometer. Daarnaast begeleidden 2 bussen de fietsers en lopers, inclusief masseurs, en er reed nog een bus die de catering verzorgde.

Uitbundige stralende zon
Wie de weer-apps volgde had wellicht te doen met de Ermelose Roparunners. Toch viel het weer erg mee. De start van het gezelschap ging zelfs vergezeld van een uitbundige stralende zon. Ina Westra die voor de derde keer deelnam, en 60 kilometer fietste en 12 kilometer liep zei dan ook weinig last te hebben gehad van de regen.

Nog tot maart te leven
Deze editie van de Roparun, was anders dan anders vonden Koos de Jong en John Schneider. “Andere edities brachten we de nacht door in tentjes op de grond in de buitenlucht. Maar deze keer mochten we in de schuur bij een boerderij verblijven, terwijl wij hadden verwacht op een stukje weiland te mogen staan. De eigenaar reed speciaal voor ons de machines uit de schuur. Hij vertelde dat zijn vrouw ook aan kanker lijdt en nog tot maart te leven heeft.”

Kracht
Teamlid Wim Meijers was nog vol adrenaline door zijn deelname. Moe voelde hij zich niet, terwijl hij slechts anderhalf uur had geslapen. Zijn shirt dat alleen al 1200 euro opbracht, leek ook nog steeds kracht uit te stralen. Een shirt met logo’s van sponsors erop, maar ook namen van hardlopers die helaas veel te vroeg aan kanker zijn overleden, als ook familieleden die de naam van de aan kanker overleden geliefde erop hadden laten zetten.

Jubileumshirt
Team captain Paula Benders was erg opgetogen dat het Team 93 voor de negende keer is gelukt mee te doen aan deze monstertocht. Zelf liep Paula voor de tiende keer mee met de Roparun. Zij heeft dan ook een fraai jubileumshirt mogen ontvangen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden