Ook tegen 10 man van SEH redt EFC’58 Ermelo het niet

Jorick Priem dichtbij de gelijkmaker voor EFC’58.

Dat voetbal onvoorspelbaar is, bleek zaterdag 2 oktober maar weer eens; EFC’58 verloor met 4-0 van SEH, terwijl het de week daarvoor nog met 9-1 over EZC’84 heen walste. De Ermelose vierdeklasser zakte naar de vijfde plaats op de ranglijst met 3 punten uit 2 duels.

Door Bram Burggraaff.

Al na 11 minuten
EFC’58 keek al na 11 minuten tegen een 1-0 achterstand aan, toen Mark Zandvliet profiteerde van een te zachte terugspeelbal van een Ermelose verdediger. De gasten leken al snel langszij te komen, maar Jorick Priem raakte met een prachtig schot de paal.

Buitenkansje
Na zo’n 20 minuten leek scheidsrechter Van Zijl de enige die een overtreding had geconstateerd in het strafschopgebied van EFC’58 en gaf een penalty aan de thuisploeg. Christijan Vonderman benutte het buitenkansje en schoot de 2-0 binnen.

Harde charge
Tien minuten voor rust kreeg SEH’er Dennis Bijsterbos direct rood na een harde charge op Jorick Priem. Ook tegen tien man kon EFC geen vuist maken. Op slag van rust werd het nog erger voor de bezoekers, toen Joël Veldman alleen voor de keeper de 3-0 kon binnen tikken.

Aanvallender en gretiger
In de tweede helft speelde EFC aanvallender en was ook gretiger, maar het creëerde nauwelijks kansen tegen de goed georganiseerde verdediging van de ploeg uit Heerde. Bij een uittrap van EFC-doelman Richard Schweitz veroverde Jochem Tellegen de bal en bepaalde de eindstand op 4-0 in het voordeel van SEH.

Komende zaterdag speelt EFC’58 opnieuw een uitwedstrijd in en tegen Achterveld. Deze ploeg begon de competitie eveneens uitstekend door met 4-0 van Vierhouten’84 te winnen, maar net als bij EFC’58 ging het afgelopen zaterdag helemaal fout en werd er met 5-0 verloren van SDS’55.