FC Horst Ermelo eervol ten onder tegen slim asv Dronten

Lars van Wetering was de matchwinnaar tegen Lunteren.

FC Horst heeft zaterdag 2 oktober de goede start van de competitie (1-2 winst bij Lunteren) geen positief vervolg kunnen geven. De eerste wedstrijd voor eigen publiek tegen titelkandidaat asv Dronten werd geflatteerd met 0-3 verloren. De Ermelose tweedeklasser staat nu op de zevende plaats van de ranglijst met 3 punten uit 2 duels.

Door Bram Burggraaff.

Niet kansloos
Anders dan de uitslag doet vermoeden, was FC Horst zeker niet kansloos tegen het ambitieuze asv Dronten. Wel liep de thuisploeg al snel achter de feiten aan, want in de 4e minuut scoorden Jordy Schols 0-1 uit een ‘dodelijke’ counter van de gasten.

Recht op de gelijkmaker
In het vervolg van de eerste helft en de beginfase van de tweede helft had FC Horst recht op de gelijkmaker. Uitstekende kansen voor Paul van Prehn, Lars van Wetering, Ronald Lok en Thijs Kranenberg leverden echter niet het gewenste resultaat op.

Goed uitgespeelde counter
Het was asv Dronten dat in de 58e minuut, opnieuw uit een goed uitgespeelde counter op 0-2 kwam door een treffer van Yanick Leichtenberg. FC Horst bleef het nog wel proberen, tot Pim Breukelman in de 85e minuut de bevrijdende 0-3 voor asv Dronten scoorde.

De week daarvoor
De week daarvoor wist de Ermelose tweedeklasser in en tegen Lunteren een 1-0 achterstand bij rust in de tweede helft door twee late goals om te buigen naar een 1-2 voorsprong, wat ook de uitslag was. De Ermelose treffers kwamen op naam van Lennard Staal (80e minuut) en Lars van Wetering (87e minuut).

Zaterdag
Komende zaterdag speelt FC Horst een uitwedstrijd tegen AVW’66. De ploeg uit Westervoort verloor de eerste competitiewedstrijd tegen Owios met 0-2 en ging afgelopen zaterdag met 3-1 onderuit tegen VRC. Het bezet nu de voorlaatste plaats met 0 punten uit 2 duels.