Door winst op Odin’59 sluit DVS’33 Ermelo aan bij de middenmoot

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 2 oktober de uitwedstrijd tegen Odin’59 met 1-4 gewonnen. De Ermelose derde divisionist staat nu op de negende plaats van de ranglijst met 10 punten uit 7 duels en heeft de aansluiting met de brede middenmoot gevonden.

Na overwinningen tegen Ajax (0-1) en Goes (1-2) was dit al de derde uitoverwinning in dit nog prille seizoen. In thuiswedstrijden deed de Ermelose ploeg het echter veel minder. Het DVS-publiek wacht nog op de eerste thuiszege na een 1-1 gelijkspel tegen Staphorst en nederlagen tegen Sportlust (0-1) en FC Lisse (1-2).

Daar zal DVS komende zaterdag graag verandering in willen brengen, als aartsrivaal VVOG op bezoek komt. De Harderwijkse ploeg is matig begonnen aan het seizoen, maar won afgelopen zaterdag wel verrassend met 2-1 van het hooggeplaatste Excelsior’31. VVOG staat met 9 punten uit 7 duels op de dertiende plaats.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten.

Gevaarlijk
De eerste kans van de wedstrijd was voor Odin’59, toen Joey Kooge in de 4e minuut vrij mocht schieten, maar de bal ging voorlangs. Daarna pakte DVS het initiatief en werd in de 8e minuut voor het eerst gevaarlijk; na een mooie combinatie met Turan Yavuz werd een schot van Maarten van Dijk gekraakt.

Bijna in eigen doel
Even later werd een inzet van Coen Vloedgraven vanuit een lastige hoek met moeite gekeerd door Odin doelman Joost Meendering, die in de 18e minuut ook knap redde, toen een vrije trap van Quincy Veenhof via verdediger Michel Lantink bijna in het eigen doel belandde.

Gevaarlijke kopbal
De thuisploeg opende in de 37e minuut de score. Een snelle combinatie werd doeltreffend afgerond door Sam Aarts. Het enige wat DVS daar op slag van rust nog tegenover wist te stellen was een gevaarlijke kopbal van Benjamin Roemeon, die net over ging.

Op de paal
In het eerste gedeelte van de tweede helft kregen Ahmed Al Mahdi, Michael Lantink en doelpuntenmaker Sam Aarts kansen om namens de thuisploeg om de score verder uit te bouwen. Toen dat niet lukte, was het de beurt aan de gasten; in de 67e minuut kwam Odin nog goed weg, toen Nicky van Hilten de paal raakte.

Raak
Een minuut later was het wel raak; bij een onoverzichtelijke situatie voor het Odin-doel gaf Coen Vloedgraven het beslissende tikje: 1-1. Een kwartier voor tijd kwam DVS op voorsprong. De snelle Benjamin Roemeon omspeelde doelman Joost Meendering en scoorde 1-2.

Volledig in de fout
De keeper van Odin ging in de 80e minuut volledig in de fout, waardoor Adriaan Kruisheer eenvoudig voor de beslissende 1-3 kon zorgen. In de extra tijd zorgde Benjamin Roemeon met zijn tweede treffer voor de enigszins geflatteerde 1-4 eindstand.